Lezen&Luisteren: Kinderboekenweek 2019

Screenshot_20190926_102501_com.duckduckgo.mobile.android

Volgende week woensdag begint de Kinderboekenweek. Op 2 oktober, de dag nadat de kinderbijslag is gestort. Nou snap ik heus wel dat een paar goede schoenen en een warme jas voorgaan, maar ik hoop dat er ook een heleboel ouders/verzorgers met de kinderen naar de boekwinkel gaan om een mooi boek uit te zoeken. Met Mika hoefde ik zover niet te fietsen, want op zijn basisschool werd een lokaal ingericht als boekhandel.

De schoonouders van één van de leerkrachten hadden een boekwinkel en zij zorgden er altijd voor dat de nieuwste boeken in het lokaal lagen. Mika en ik hebben er veel mooie boeken gekocht. Helaas schijnt men dit niet meer te organiseren- anders zou ik in mijn eentje gaan snuffelen. Dus hoop ik Ronald volgende week woensdag over te kunnen halen om samen even naar het dorp te gaan.

De Kinderboekenweek begint dus op 2 oktober en duurt tot en met 13 oktober. Het geschenk van dit jaar werd geschreven door Anna Woltz. Dit krijg je cadeau als je €10 of meer aan Nederlandstalige kinderboeken aanschaft. Aan dat bedrag kom je al bijna als je het Prentenboek van de Kinderboekenweek koopt. Dat kost €7,25 en het is gemaakt door André Kuipers en Natascha Stenvert.

Inmiddels heb ik me ingeschreven voor de nieuwsbrief van de Kinderboekenweek. En ik kan niet wachten tot ik straks minstens drie nieuwe kinderboeken heb. Hopelijk zijn er veel meer mensen die ook klaarstaan om naar de boekwinkel te gaan. Als je geen kinderen kent die graag lezen, koop dan eens iets voor jezelf. Misschien is chicklit amusanter en een thriller spannender, maar een goed geschreven kinderboek geeft een mooi inkijkje in de wereld van een kind.

Toevallig hou ik helemaal niet van kinderen, maar ik vind het wel fascinerend hoe ze kunnen denken. Zelf lees ik al sinds ik dat heb geleerd toen ik zeven jaar oud was. Van mijn oma kreeg ik veel nogal stichtelijke boeken van W.G. van de Hulst. Die heb ik met heel veel plezier gelezen, net als de inmiddels politiek incorrecte werken van Enid Blyton. Dus ik heb kan de boel aardig vergelijken. Een echte voorkeur heb ik niet en daarom lees ik van alles door elkaar. Dus misschien koop ik volgende week wel een boek dat in de vorige eeuw werd geschreven.

4 gedachten over “Lezen&Luisteren: Kinderboekenweek 2019

  1. Pippi Bericht auteur

   Ik weet het niet. Maar wel dat ik op de plaatselijke vrijmarkt en in veel kringloopwinkels splinternieuwe kinderboeken vind. Die boeken worden dus cadeau gedaan, maar daarna verpatsen de kinderen de boel.

   Reageren
 1. chucky1012

  Ik had me een paar dagen geleden ook al ingeschreven voor de nieuwsbrief hiervan…..
  Inderdaad het altijd maar op de tablet lezen….

  Xoxo

  Reageren

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Verplichte velden zijn gemarkeerd met *

De volgende HTML-tags en -attributen zijn toegestaan: <a href="" title=""> <abbr title=""> <acronym title=""> <b> <blockquote cite=""> <cite> <code> <del datetime=""> <em> <i> <q cite=""> <strike> <strong>