Lezen&Luisteren: Kinderboekenweek 2021

IMG_20210930_103136_743

Volgende week begint de Kinderboekenweek. Zoals altijd op woensdag zodat kinderen tijdens hun vrije middag naar de boekhandel kunnen gaan om een deel van hun kinderbijslag uit te geven aan een goed boek. Toen Mika op de basisschool zat was er altijd een kinderboekenmarkt in het gebouw. Want de schoonouders van één van de juffen had een boekhandel, meen ik me te herinneren.

Zojuist heb ik wat rondgekeken op de site van de Kinderboekenweek, maar ik heb geen wenslijstje gemaakt. Je weet toch nooit of het in de dichtstbijzijnde boekwinkel ligt. Er zal allicht iets van mijn gading in het assortiment zitten. Het thema is Worden wat je wil. Het zal me benieuwen welke beroepen centraal zullen staan. Of misschien gaat het wel over de zoektocht naar een perfecte baan.

Ieder jaar koop ik het prentenboek dat speciaal voor kleuters tegen een zacht prijsje in de boekwinkel ligt. Er is wel niemand in huis die voorgelezen wil worden, maar ik lees graag prentenboeken en ik vind het leuk om te bedenken welke activiteiten je ermee kunt doen. Je blijft toch altijd een juf. Natuurlijk wil ik het boekenweekgeschenk ook graag hebben. Hopelijk maakt het boek van dit jaar me nieuwsgierig naar ander werk van de auteur.

Dit jaar begint de Kinderboekenweek op woensdag 6 oktober en die bijzondere week loopt tot en met zondag 17 oktober. Hopelijk kan ik al op de eerste dag naar de winkel gaan om een nieuw boek te halen. Wellicht ga ik de hele Kinderboekenweek lang wel kinderboeken lezen. Er staat genoeg op de planken in Mika’s mansave.

4 gedachten over “Lezen&Luisteren: Kinderboekenweek 2021

    1. Pippi Bericht auteur

      Een goed kinderboek spreekt ook volwassenen aan. Soms is het heerlijk om te lezen wat er in kinderhoofden omgaat.

      Reageren

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Verplichte velden zijn gemarkeerd met *

De volgende HTML-tags en -attributen zijn toegestaan: <a href="" title=""> <abbr title=""> <acronym title=""> <b> <blockquote cite=""> <cite> <code> <del datetime=""> <em> <i> <q cite=""> <strike> <strong>