Lezen&Luisteren: Kinderboekenweekkrant

dav

De Kinderboekenweek duurt nog maar een paar dagen. Omdat ik vind dat niet meer zoveel boelen mag kopen, ben ik van plan een en ander te lenen bij de bibliotheek. Maar als ik daar ben, weet ik nooit wat ik moet kiezen. Dus heb ik de Kinderboekenweekkrant er maar bij gepakt. Daar staat ontzettend veel boeken in. Aan de hand van deze krant stel ik een leeslijst op. De boeken kan ik online reserveren en dat is wel zo handig omdat heel populaire boeken vaak uitgeleend worden.

Wie zich te volwassen vindt voor kinderboeken zou ik willen aanraden toch eens in de Kinderboekenweekkrant te kijken. Dan kom je er achter dat er veel kinderboeken zijn die gaan over zaken waar je als meerderjarige ook weleens wakker over kunt liggen. Zonder dat het er te dik bovenop ligt of te moralistisch is, wordt het onderwerp uitgediept. En snap je waarmee de jeugd van tegenwoordig zich bezighoudt. Dat lijkt ons heel anders dan wat wij ons van vroeger kunnen herinneren, maar op spullen met een oplader na is het niet eens zo verschillend.

De club van lelijke kinderen van Koos Meinderts is zo’n boek. Voordat ik het las, baalde ik een beetje van de titel. Want wie beslist nou of iemand lelijk is? Nou, dat is duidelijk: dat doen mensen die ik niet zo plezierig vind.  Er is bijna geen mens van nature fysiek perfect en wat  A mooi vindt, kan in de ogen van B juist heel onaantrekkelijk zijn. Dan hebben we het niet eens over de binnenkant- iets dat je niet kunt zien, maar wel kunt merken.

Er wordt veel gepest en op scholen lijkt het onuitroeibaar. Dan hoop je maar dat dit boek ogen gaat openen. Niet alleen kinderogen, want ook onder volwassenen wordt er helaas veel gepest en getreiterd. Het zou ontzettend fijn zijn als de verfilming van De club van lelijke kinderen een grote hit wordt. Toevallig is ‘ie gisteren in première gegaan. Dat de film er is, las ik in de Kinderboekenweekkrant. Het staat vol met boeken die op mijn leeslijst zijn gezet. En die boeken zijn erg geschikt om cadeau te geven aan kinderen die je lief. Daarmee geef je namelijk veel meer dan een verhaal op papier.

dav

2 gedachten over “Lezen&Luisteren: Kinderboekenweekkrant

    1. Pippi Bericht auteur

      Oei, er is een stuk weggevallen. Heb het er net bij gezet. Klopt- er is een film van. Als er niet zoveel kinderen in de zaal zouden zitten, ging ik echt kijken :)

      Reageren

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Verplichte velden zijn gemarkeerd met *

De volgende HTML-tags en -attributen zijn toegestaan: <a href="" title=""> <abbr title=""> <acronym title=""> <b> <blockquote cite=""> <cite> <code> <del datetime=""> <em> <i> <q cite=""> <strike> <strong>