Lezen&Luisteren: Leeskookboek

dav

Dit boek zal wel nooit op de virtuele plank met gelezen boeken van GoodReads terechtkomen, want die ruim vijfhonderd bladzijden lees je niet eventjes weg. Het zou ook bijna respectloos zijn om door het boek heen te vliegen. Want het is namelijk een geweldige combinatie van herinneringen en recepten. Soms is het alsof je een autobiografie lees, dan weer geniet je van verhalen die een opmaat vormen tot een recept waarvan het lezen ervan al leidt tot watertanden. Hier moet je jaren over doen.

Toevallig deed ik dat altijd al- het lezen van kookboeken. Zelfs al staan er alleen recepten in. Dan wil ik precies weten hoe je het maakt en als ik geluk heb staan er foto’s in een kookboek zodat ik ook weet hoe het er uiteindelijk uit moet gaan zien. Over de leukste kinderkookboeken inclusief verhaaltjes heb ik het al eerder gehad, maar nu heb ik er eentje waar geen illustraties in zitten. En vreemd genoeg mis je die plaatjes niet eens. Sylvia Witteman weet wel hoe ze zelfs de meest eenvoudige recepten zo kan schrijven dat je het gevoel hebt dat je naast haar in de keuken staat.

Er staan trouwens erg lekkere gerechten in en zelfs een paar die ik zelf kan maken. Als ik een beetje geduld heb en niet tijdens het koken wegloop om een boek te gaan lezen. Volgens Ronald moet ik eens leren om met liefde te koken. Maar dat valt me zwaar. Want ik vind het meestal helemaal niet leuk. Het zou beter kunnen gaan als ik tijdens het koken gewoon op een krukje naast het fornuis ga zitten met dit geweldige kookboek op schoot. Vaak moet ik lachen om de verhalen rond de recepten en wie weet komt dat de smaak van eten wel ten goede.

 

4 gedachten over “Lezen&Luisteren: Leeskookboek

 1. chucky1012

  Hihihi……
  Goed plan om op een kruk te zitten naast het fornuis…
  Nooit geweten dat er ook luister kookboeken bestaan.
  Ik zoek een een recept op op het internet….
  Scheelt weer ruimte in de boekenkast….

  Xoxo

  Reageren
  1. Pippi Bericht auteur

   Ronald kijkt meestal ook online of er een goed recept te vinden is. Voor iemand die niet kookt heb ik een behoorlijke verzameling kookboeken :)
   xoxo

   Reageren
 2. Linda

  Ik hou juist wel van de plaatjes, maar als het zo goed geschreven is, is het misschien overbodig…ja je moet wel met liefde kunnen koken, anders smaakt het toch niet zo bijzonder…maar ieder z’n kwaliteiten ;)

  Reageren
  1. Pippi Bericht auteur

   Ik vind het ook wel fijn als er plaatjes bij staan, maar in dit boek zijn de verhalen juist zo leuk. Dan moet ik mijn fantasie maar gebruiken :)

   Reageren

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Verplichte velden zijn gemarkeerd met *

De volgende HTML-tags en -attributen zijn toegestaan: <a href="" title=""> <abbr title=""> <acronym title=""> <b> <blockquote cite=""> <cite> <code> <del datetime=""> <em> <i> <q cite=""> <strike> <strong>