Lezen&Luisteren: Leesschrift

Voordat het internet bestond en ik op Goodsreads kon bijhouden wat ik gelezen had, hield ik het bij in een schrift. Dat leesschrift is natuurlijk niet meer nodig. Tegenwoordig plaats ik een foto van ieder gelezen boek op Instagram- je weet maar nooit of iemand zich laat inspireren.

Nu heb ik een heel ander leesschrift. Eentje waarin ik aantekeningen maak over de gelezen boeken. Soms zeg ik alleen maar dat het een rotboek was omdat er stomme bordkartonnen figuren in voorkomen. Of vraag ik me af of het nou echt een kinderboek was.

Maar de belangrijkste reden is dat ik aantekeningen wil maken omdat ik heel graag series lees. Er zit meestal een jaar tussen ieder deel en ik vergeet nogal eens wat. Dat komt omdat ik veel boeken lees en soms een maand later al niet meer weet wat wat ik precies gelezen heb.

Met mijn nieuwe vulpen maak ik notities in een Moleskine. Niet eerder realiseerde ik me dat red regelafstand wel heel krap is. Of ik ben in de loop der jaren grotere letters gaan schrijven, dat kan ook. Want ik moet natuurlijk wel kunnen lezen wat ik opgeschreven heb,

2 gedachten over “Lezen&Luisteren: Leesschrift

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *