Lezen&Luisteren: Leesschrift

inCollage_20210909_120146566

In 1987 bestond GoodReads nog niet. Omdat ik wilde bijhouden welke boeken ik had gelezen, kocht ik daar maar een schriftje voor. Daarin noteerde ik wat ik zoal had gelezen en ik heb het jaren volgehouden. Medio 2005 was het schrift vol en ten heb ik een andere gekocht, helaas niet zo’n fijne met een spiraalrug.

Alhoewel het makkelijk is om bij My Books te kijken als ik wil weten of ik een boek misschien al eerder heb gelezen, blader ik regelmatig in het rode schrift. Dat doe ik vooral om te zien of er een auteursnaam in staat van wie ik wel wat meer zou willen lezen. In de vorige eeuw las ik al veel en ik ontdekte toen veel nieuwe schrijvers.

Destijds kon je nog geen boeken downloaden en dus ging ik regelmatig naar Londen om daar lekker veel boeken aan te schaffen. Ook nam ik vaak de tram naar Den Haag omdat de boekwinkel onveilig te maken. als ik door het schrift blader, weet ik vaak nog waar ik het boek kocht en onder welke omstandigheden ik het las.

In het begin van het nieuwe millennium kwam het lezen op een laag pitje te staan door persoonlijke omstandigheden en toen hoefde ik het leesschrift ook niet meer bij te houden. Nu heb ik het lezen weer opgepakt en hou ik bij wat ik heb gelezen. Op GoodReads, maar eigenlijk vind ik een schrift veel leuker. Misschien begin ik er in 2022 wel weer aan.

2 gedachten over “Lezen&Luisteren: Leesschrift

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Verplichte velden zijn gemarkeerd met *

De volgende HTML-tags en -attributen zijn toegestaan: <a href="" title=""> <abbr title=""> <acronym title=""> <b> <blockquote cite=""> <cite> <code> <del datetime=""> <em> <i> <q cite=""> <strike> <strong>