Lezen&Luisteren: Leestips Kinderboekenweek 2020

mde

Volgende week woensdag begint de Kinderboekenweek die tot en met 11 oktober zal duren. Het thema is Ontdek werelden van vroeger. Bij de kinderboekenkast op zolder kan ik niet omdat daar nog steeds spullen voor staan die naar de vuilstort moeten. Dus heb ik maar even in de boekenkast in de woonkamer gekeken en dit is wat ik heb kunnen vinden.

Het boek van Arend van Dam is een aanrader, want in maar liefst 50 verhalen wordt de geschiedenis van Nederland verteld. Het is heel leuk om van alles over het land te weten te komen. Overigens heeft de schrijver ook het Kinderboekenweekgeschenk geschreven. Daar ben ik heel benieuwd naar en ik zal op 30 september naar de boekwinkel rennen.

Het Engelstalige boekje komt uit een serie met verhalen over hoe het vroeger was. Ergens moet ik er nog een paar hebben. Zelf heb ik ze nog niet gelezen, want ik heb ze destijds voor Mika aangeschaft. Die er dus niet aan toegekomen is. Ze zijn informatief en ook wel een beetje grappig. Uiteindelijk zal ik ze zelf wel lezen.

Over het meest gelezen werk van Thea Beckman kan ik kort zijn: het is geweldig om te lezen. Dat heb ik zelf jarenlang geweigerd omdat ik de voorkant zo oubollig vind. De domste reden om een boek terzijde te schuiven. Teruggaan in de tijd en te weten komen hoe het geweest moet zijn tijdens de kruisvaarten heeft me veel geleerd.

Het boek van Jan Terlouw, ooit te koop geweest voor twee euro, zal ik binnenkort herlezen. Er is ook een film van, maar daar kan ik niets over zeggen omdat ik ‘m niet gekeken heb. De schrijver is de laatste maanden een paar keer op televisie geweest om te vertellen over zijn jeugd tijdens de Tweede Wereldoorlog. Een prachtig boek dat hopelijk lezers gaat vertellen dat vrijheid meer is dan je eigen lolletjes achterna jagen.

2 gedachten over “Lezen&Luisteren: Leestips Kinderboekenweek 2020

 1. Linda

  Toch is dat misleidend, een kaft die je niet aanspreekt, maar de inhoud blijkt heel goed te zijn…zo zie je maar dat het niks zegt, maar denk dat veel mensen zo kijken..

  Reageren
  1. Pippi Bericht auteur

   Je moet je daar niet door laten weerhouden een boek te lezen. Toch heb ik veel boeken gekocht dat de covers me aanspraken.

   Reageren

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Verplichte velden zijn gemarkeerd met *

De volgende HTML-tags en -attributen zijn toegestaan: <a href="" title=""> <abbr title=""> <acronym title=""> <b> <blockquote cite=""> <cite> <code> <del datetime=""> <em> <i> <q cite=""> <strike> <strong>