Lezen&Luisteren: Leontyne Price

mde

Toen ik werkte gaf ik een fortuin uit aan muziek- concertkaartjes en CD’s kunnen heel duur zijn. Nu heb ik Spotify en je kunt ook online naar concerten kijken en luisteren. En al die zilverkleurige schijfjes heb ik natuurlijk ook nog. Maar ik luister er niet vaak naar, want de CD-speler staat in mijn werkkamer en daar zit ik niet meer sinds Apollo er is. Hij kan de trap niet op en zeker niet af.

Uit de vorige eeuw stamt deze aankoop, een mooie box met11 CD’s en een boekje met onder andere teksten en een interview. Nadat ik het kocht heb ik een heel weekend zitten lezen en luisteren. Wat heeft Leontyne Price toch een prachtige stem. Ze is in 1985 gestopt met het zingen van opera’s, maar zij heeft tot1997 nog recitals gedaan. Helaas heb ik haar nooit live gezien.

Gelukkig heb ik deze box met hoogtepunten uit haar rijke carrière. Allemaal gerangschikt op maar liefst 11 schijfjes- de grootse rollen, grootse opera scènes, duetten, liederen, spirituals en religieuze liederen. Helaas geen complete opera’s, maar ik heb er nog we een paar in de kast staan en Spotify heeft ook heel veel. Ze staat trouwens op veel Kerstalbums en daar hou ik toevallig ook erg van.

 

2 gedachten over “Lezen&Luisteren: Leontyne Price

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Verplichte velden zijn gemarkeerd met *

De volgende HTML-tags en -attributen zijn toegestaan: <a href="" title=""> <abbr title=""> <acronym title=""> <b> <blockquote cite=""> <cite> <code> <del datetime=""> <em> <i> <q cite=""> <strike> <strong>