Lezen&Luisteren: Leren lezen

dav

Lezen leerde ik pas toen ik zeven jaar oud was. Destijds mocht je naar de lagere school als je op de peildatum, 1 oktober, zes jaar oud was. En ik ben van 21 oktober en toevallig drie weken na de uitgerekende datum geboren.  Mijn ouders hadden heel wat boeken in huis, maar destijds waren er geen boekjes waarmee een wat voorlijk kind zou kunnen leren lezen. Behalve het ABC boekje van Rie Cramer dat ik ergens op zolder heb.

Mijn eerste leesboekje kreeg ik van mijn vriendin Monique. Het boekje oogt zeer ouderwets. Het is uitgegeven in 1983, jaren na de dood van Rie Cramer. Het staat vol met zeer korte verhaaltjes en lijstjes met de daarbij behorende klanken. Er staan schattige illustraties in en ik denk dat die afkomstig zijn uit ander werk van Cramer. Het boek ziet er leuk uit en misschien kan ik wel ooit een kleinkind leren lezen aan de hand van dit boekje.

mde

6 gedachten over “Lezen&Luisteren: Leren lezen

  1. Linda

    Ik dacht dat ik m vroeger had, maar m’n moeder kan het niet herinneren…maar dat zegt niks natuurlijk ;)

    Reageren

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Verplichte velden zijn gemarkeerd met *

De volgende HTML-tags en -attributen zijn toegestaan: <a href="" title=""> <abbr title=""> <acronym title=""> <b> <blockquote cite=""> <cite> <code> <del datetime=""> <em> <i> <q cite=""> <strike> <strong>