Lezen&Luisteren: Less is more

Uit: The Assassin van Mark Dawson

Uit: The Assassin van Mark Dawson

Bijna had ik weer een leesdip te pakken. Dat komt omdat ik de  series over Beatrix Rose en Isabella Rose van Mark Dawson steeds vervelender ging vinden. De plots waren zeer ongeloofwaardig en ik ergerde me verschrikkelijk aan bepaalde details. Een vechtpartij werd zo uitgebreid beschreven alsof het een choreografie betrof.

Gelukkig vond de auteur het niet nodig om het uiterlijk van de hoofdpersonages tot in de kleinste details te omschrijven. Mary Higgins Clark deed dat wel en daarom vond ik haar boeken zelden goed genoeg voor vijf GoodReads sterren. Maar in iedere boek een collega over wapens te krijgen is ook zo lollig niet.

Met een vuurwapen iemand naar de eeuwige jachtvelden schieten is al erg genoeg- ik hoef helemaal niet te weten waarom een bepaald wapen geschikt is voor een bepaalde klus. Daarom was het na 12 titels over de familie Rose wel genoeg. Gelukkig had ik al een goed boek klaarstaan, eentje van Jo Nesbø.

NU heb ik pas 146 bladzijden gelezen, maar ik vind het nu al een verademing. In de eerste regel wordt een dood aangekondigd en al snel weet je het hoe en wat. Vooral hoe: met een geweer en een mes. Er wordt niet vermeld wat voor vuurwapen en ook niet hoe het mes eruitziet. Als of een moord minder erg is als je het beschrijft zoals Mark Dawson.

Maar goed, Jo Nesbø kan ook goede en vooral spannende verhalen vertellen. Vooral zijn serie over Harry Hole staat bol van de actie. Er wordt ook geschoten en gestoken, maar het gaat nooit over de wapens die gebruikt worden. Overigens gaat het boek dat ik nu aan het lezen ben, The Kingdom, over twee broers en het speelt zich af op het platteland. Nu hoop ik maar dat er geen kisten vol wapens aan te pas komen. Het mag wel, maar ik wil geen opsomming.

 

2 gedachten over “Lezen&Luisteren: Less is more

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Verplichte velden zijn gemarkeerd met *

De volgende HTML-tags en -attributen zijn toegestaan: <a href="" title=""> <abbr title=""> <acronym title=""> <b> <blockquote cite=""> <cite> <code> <del datetime=""> <em> <i> <q cite=""> <strike> <strong>