Lezen&Luisteren: Lindsey Buckingham/Christine McVie

2017-06-15 10.38.31

Waarschijnlijk was nog geen van mijn lezers geboren toen ik het legendarische Rumours van Fleetwood Mac letterlijk grijs draaide. Daarom was ik aangenaam verrast toen ik las dat Lindsey Buckingham, gitaar, en Christine McVie, toetsen, samen een album hadden opgenomen. Vroeger was ik direct naar de platenwinkel (zo noem ik CD winkels nog steeds) gerend om het te kopen. Sinds een paar jaar heb ik Spotify en daar maak ik graag gebruik van. Gelukkig stond ‘ie erop, die verse plaat waar ook de ritmesectie, Mick Fleetwood en John McVie, aan meegewerkt heeft.

Het album beluisterde ik in bed en Ronald schrok zich na twee maten al rot. We dachten allebei hetzelfde: Wat is dat voor zeikerige rotmuziek? Het was echt schrikken en ik zag meteen al op tegen het beluisteren van alle nummers. Maar ik heb het braaf gedaan. Helemaal geen mooie duetten, maar stompzinnig geneuzel. Buckingham kan echt beter gitaarspelen dan hij hier laat horen en McVie klinkt als een pianolerares die zich een beetje verveelt. Er klonk geen enkel verrassend element en zelfs de drummer en bassist leken hun best niet te doen.

Nou  vraag ik me meteen iets af: het zal toch niet door de grote afwezige, de altijd wat zweverig klinkende Stevie Nicks, komen dat dit album niet om aan te horen is? Of komt het wellicht omdat de muzikanten tegenwoordig geen drank en drugs meer gebruiken en niet voldoende gestimuleerd worden om iets moois in elkaar te draaien? Gelukkig verraste Spotify me na het laatste nummer met een live uitvoering van Second Hand News. Dat klonk gelijk een stuk beter. Je zou er bijna van gaan beweren dat vroegâh alles beter was.

2 gedachten over “Lezen&Luisteren: Lindsey Buckingham/Christine McVie

 1. Linda

  Nou das zonde, zeg..vind t heerlijk, Fleetwood Mac..goeie ouwe muziek..soms moeten ze de muziek van toen, gewoon zo laten en niet proberen weer iets nieuws te fabriceren..en niet alle lezers zijn zoveel jonger, hoor ; )

  Reageren
  1. Pippi Bericht auteur

   Vergane glorie….. Ontzettend jammer hoor. Haha, maar toch voel ik vaak de noodzaak om de boel te verduidelijken als ik het over jeugdsentiment heb :)

   Reageren

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Verplichte velden zijn gemarkeerd met *

De volgende HTML-tags en -attributen zijn toegestaan: <a href="" title=""> <abbr title=""> <acronym title=""> <b> <blockquote cite=""> <cite> <code> <del datetime=""> <em> <i> <q cite=""> <strike> <strong>