Lezen&Luisteren: Lucy Strange

IMG_20220613_134254

Vorige week heb ik drie boeken van Lucy Strange gelezen. Hadden ze deze jeugdboeken maar toen ik zelf nog jong was. Want ze zijn ontzettend leuk om te lezen. In mijn jeugd las ik veel van Enid Blyton en vooral de mysteries met vijf kinderen en een hond en de avonturen van vier kinderen en een kaketoe vond ik geweldig. Daar doen de boeken van Lucy Strange me aan denken.

Maar wel veel beter geschreven. Zo leer je veel over het effect van de Tweede Wereldoorlog op een doorsnee Engels dorp in het spannende Our Castle by the Sea. Hier zou een mooie televisieserie van gemaakt kunnen worden. Net als van de andere boeken die ik las, want er gebeuren spannende dingen in.

The Secret of Nightingale Wood zit vol mysterieuze personages en er zit flink wat magisch realisme in. Het gaat over mensen die middenin een rouwproces zitten en het wordt duidelijk dat er ongeveer honderd jaar heel anders aangekeken werd tegen mensen met psychische problemen.

The Ghost of Midnight Lake is een echt ouderwets verhaal over een meisje dat na het overlijden van haar adoptieouders het huis wordt uitgegooid door de erfgenaam. Er is een zoektocht naar een opaal en een moeder. Heel erg spannend  en dat het zich afspeelt in 1900 maakt het nog specialer. Je ziet de fraaie jurken en de prachtig ingerichte kamers voor je.

De boeken zijn aanraders en misschien zou ik ze allemaal moeten aanschaffen. Maar er zijn nog veel mooie jeugdboeken die op de verlanglijst staan en die van Lucy Strange heb ik immers al gelezen. Omdat ik nodig moet downsizen is het ook beter dat ik zo weinig mogelijk papieren boeken koop, maar ik zou die van Lucy Strange wel graag willen hebben.

2 gedachten over “Lezen&Luisteren: Lucy Strange

    1. Pippi Bericht auteur

      Ze zijn snel uit, maar dat komt oom omdat ze spannend zijn. S+Dan wil ik weten hoe het afloopt.

      Reageren

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *