Lezen&Luisteren: Mark Dawson

inCollage_20210722_154309223

Nadat ik de beschikbare boeken over Eddie Flynn uit had gelezen vond ik een boek dat Steve Cavanagh als mede-auteur op de cover vermeldde. Dus dat boek heb ik ook maar gedownload. Het betrof een novelle over Group 15, een soort geheime dienst. Uiteindelijk heb ik er drie gelezen, ook de twee die een andere medeschrijver hadden. Ze hadden allemaal een andere hoofdpersoon.

Eigenlijk vond ik er niet zoveel aan. Ze deden me namelijk denken aan 45 minuten afleveringen van een serie op de televisiezender voor mannen. Niet bijster goed in elkaar stekende plots met  eindes die het mogelijk maakten dat bepaalde personages nog een keer terug zouden keren in een volgende episode. Vooral veel gevechten en voor mij oninteressante weetjes over vuurwapens.

Toch heb ik een aantal novelles en een paar dikkere boeken van Mark Dawson aan de bibliotheek op mijn telefoon toegevoegd. Per ongeluk las ik eerst een paar hoofdstukken uit boek nummer 1. Die bevielen me wel- er werd aandacht besteed aan de omgeving waarin het verhaal zich afspeelde en de hoofdpersoon werd goed neergezet. Maar ja, ik ben toch teruggegaan naar de delen 0.1, 0.2 en 0.3. Die gaan over de jaren die Beatrix Rose doorbracht in Hong Kong.

Nou, die boeken zitten propvol bloederige actiescènes. Nummer 0.3 ben ik nu aan het lezen en dan ga ik beginnen aan de andere delen. Het is fijn dat de auteur geen gedetailleerde beschrijving geeft van Beatrix Rose. Ze heeft blond haar en dat is niet erg handig , want met zulke haren val je wel op in Hong Kong. Ze is trouwens ook lid geweest van Group 15, maar werd bedonderd door de leider. Man dood en kind afgepakt- dan weet je wel waar het over gaat.

Beatrix is goed met messen en schietgerei, maar ze raakt ook weleens flink gewond. Dat is weleens wat anders dan die boeken waarin mannen zonder kleerscheuren minstens vier gevechten per novelle overleven. Het zal me benieuwen wat ik uiteindelijk van de serie vind. Er is er nog eentje waarin Isabella, de dochter van Beatrix, de hoofdrol speelt. Het lijkt me fijn als ik daar ook nog aan toe kom.

 

2 gedachten over “Lezen&Luisteren: Mark Dawson

  1. Linda

    Ben benieuwd of het wat is…ik heb een serie in mij hoofd waar een vrouw het opnam tegen een hele samurai groep..weet even niet hoe hij heet..

    Reageren

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Verplichte velden zijn gemarkeerd met *

De volgende HTML-tags en -attributen zijn toegestaan: <a href="" title=""> <abbr title=""> <acronym title=""> <b> <blockquote cite=""> <cite> <code> <del datetime=""> <em> <i> <q cite=""> <strike> <strong>