Lezen&Luisteren: Moderne sprookjes

nor

Omdat ik heel graag goede kinderboeken lees, ben ik op het spoor gekomen van Janneke Schotveld. Erg veel heb ik nog niet van haar gelezen, maar dat komt wel. Want ik heb enorm genoten van De kikkerbilletjes van de koning. Het is een bundel met moderne sprookjes. Verhalen die ik graag aan iemand zou willen voorlezen en daarom komt dit boek terecht in de verzameling die mee zal gaan naar het bejaardentehuis.

Moderne sprookjes- het klinkt een beetje geforceerd. Want sprookjes zijn de eind goed al goed verhaaltjes waar je van leert dat je er beter van wordt als je je netjes gedraagt. Moralistisch en meer dan een tikkeltje ouderwets. Prinsessen die wakker worden gekust en zo. In deze bundel nemen de sprookjes soms een verrassende wending en ja, dat is vaak modern. Niet ouderwets in ieder geval.

In het boek komen situaties voor die iedereen normaal zou moeten vinden. Vooruit- misschien moet het niet, maar zou het fijn zijn als lezers er niet van opkijken. Net zoals kinderen het helemaal niet raar vinden als ze boeken voorgelezen krijgen die gaan over dieren die kunnen praten en fietsen. Dit boek vol moderne sprookjes was uit voordat ik het doorhad. En dat terwijl ik helemaal niet zo snel gelezen heb.

Want de illustraties van verschillende kunstenaars vond ik ook erg mooi. Ze pasten precies bij sfeer van de verhalen. Het boek had wel twee keer zo dik mogen zijn. Daarom ga ik het in de nabije toekomst maar weer een keer lezen. De andere boeken van Janneke Schotveld komen ook op mijn wenslijst terecht. Dat is heel wat, want ik had net besloten om bijna geen papieren boeken meer te kopen.

8 gedachten over “Lezen&Luisteren: Moderne sprookjes

  1. Linda

    Wat leuk dat je ook zo kan genieten van een kinderboek..misschien kan je gaan voorlezen in het dieren asiel…schijnen ze heel rustig van te worden.

    Reageren
  2. Natasja

    Gelukkig heb je de kringloop. Daar zal je vast wel wat boeken van haar kunnen vinden. Fijn dat je zo geniet van je boeken!

    Reageren

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Verplichte velden zijn gemarkeerd met *

De volgende HTML-tags en -attributen zijn toegestaan: <a href="" title=""> <abbr title=""> <acronym title=""> <b> <blockquote cite=""> <cite> <code> <del datetime=""> <em> <i> <q cite=""> <strike> <strong>