Lezen&Luisteren: Modus

InCollage_20220929_140239140

Ronald wilde niet samen naar de Zweedse Netflixserie Modus kijken. Na één aflevering had hij het al gezien. Eigenlijk had hij groot gelijk, want series waarin binnen een uur een misdaad wordt opgelost, vinden we niets. Geef ons maar een ingewikkeld verhaal van tenminste zes afleveringen. Uiteindelijk heb ik het eerste seizoen geloof ik niet afgekeken.

Daarom was ik erg verbaasd toen hij op een dag zei dat hij zo’n goede serie had gezien- Modus. We hadden niet samen gekeken omdat ik de ondertiteling niet kon lezen. Misschien zou ik eens op de iPad kunnen kijken?  Nou, ik zocht het op en toen kwam ik er achter dat het ging om het tweede seizoen. Met één verhaal.

Per ongeluk las ik waar het over ging en toen bleek ik het boek te hebben gelezen. Het heet in het Nederlands vertaald Mevrouw de President en het werd geschreven door Anne Holt. Enfin, ik heb de serie binnen een dag gezien en als ik de schrijfster was, zou ik me bekocht hebben gevoeld. Wat hadden ze er een bloedeloze verfilming van gemaakt.

Misschien leuk voor wie van oppervlakkige verhalen houdt. Althans, vergeleken met het boek. Dat speelt zich af in Oslo, niet in Stockholm. Was dat maar het enige verschil geweest. Omdat ik het boek graag doorgeef aan iemand die het wil lezen, vertel ik maar niet wat er in het boek gebeurt. Het heeft meer diepgang dan de serie, vooral op politiek gebied.

Het gebeurt wel vaker dat ik enorm teleurgesteld wordt door de verfilming van een goed boek. Het is ook de belangrijkste reden dat ik nog niet ben begonnen aan de Harry Potter films. Misschien was het maar goed dat ik Pieces of Her van Karin Slaughter pas op Netflix zag toen ik het boek al jaren geleden had gelezen. Laten we hopen dat de verfilming van het vervolg, Girl, Forgotten, nog lang op zich laat wachten. Wat dat las ik een paar maanden geleden.

2 gedachten over “Lezen&Luisteren: Modus

    1. Pippi Bericht auteur

      Aardig genoeg als je het boek niet hebt gelezen. Maar ik voelde me een beetje bekocht. Het had een geweldige serie kunnen zijn.

      Reageren

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *