Lezen&Luisteren: Moomin

dav

Iedere maand ga ik een kinderboek kopen. Engelstalige fictie die niet specifiek bedoeld is voor kinderen download ik, maar ik wil graag een mooie verzameling papieren kinderboeken. Net alleen omdat ik graag mooie verhalen lees, maar ook omdat ik dol ben op de illustraties in die boeken die voor jonge mensen zijn geschreven.

Het eerste boek van dit jaar is een prachtig naslagwerk over de Moomins, de hoofdrolspelers in de meest bekende boeken van de Finse schrijfster Tove Jansson. Helaas heb ik de in de originele taal verschenen boeken niet gekocht toen ik jaren geleden nog weleens in Finland vakantie vierde. Een gemiste kans. Daarom lees ik de in het Engels vertaalde boeken die ik van internet heb geplukt.

Deel 1 las ik al een tijd geleden, nu ben ik van plan om de andere delen zo snel mogelijk te lezen voordat ik aan het zojuist aangeschafte naslagwerk begin. Dat trouwens een geweldig boek is. Het is een loodzwaar gebonden boek dat rijkelijk geïllustreerd is. Natuurlijk heb ik erin gebladerd en kleine stukjes gelezen. En genoten van de mooie tekeningen.

De televisieserie heb ik niet bekeken, want ik ben niet zo dol op dat soort verfilmingen. Zo was ik erg teleurgesteld in de Nijntje televisieserie en de disneyficatie van Winnie the Pooh. Laat mij maar beelden in mijn hoofd zien die naar boven komen als ik de boeken lees. De stemmen verzin ik er ook wel zelf bij. De illustraties zijn overigens gemaakt door Jansson en ik vind ze prachtig.

Wie net als ik van Moomins houdt zou dit naslagwerk moeten aanschaffen. Er staat namelijk werkelijk alles over de Moomins en andere hoofd- en bijrolspelers in. Ook wordt veel verteld over de schrijfster die ook talloze boeken voor volwassenen heeft geschreven. Ook die ga ik binnenkort lezen.

oznorMB

2 gedachten over “Lezen&Luisteren: Moomin

    1. Pippi Bericht auteur

      In principe kijk ik niet naar films die gebaseerd zijn op een boek dat ik gelezen heb. Het valt altijd tegen!

      Reageren

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Verplichte velden zijn gemarkeerd met *

De volgende HTML-tags en -attributen zijn toegestaan: <a href="" title=""> <abbr title=""> <acronym title=""> <b> <blockquote cite=""> <cite> <code> <del datetime=""> <em> <i> <q cite=""> <strike> <strong>