Lezen&Luisteren: My favorite things

mde

Eén van de films die je iedere Kerstmis op televisie kunt zien, is The Sound of Music. Heel vroeger bleef ik daarvoor thuis, maar inmiddels heb ik de musical op LP, CD, video en DVD. Als ik wil kan ik iedere dag naar die geweldige film kijken. Dat doe ik trouwens zelden omdat ik ‘m al zo vaak gezien heb. Mika heeft een keer met me meegekeken, maar ik denk dat hij dat tegenwoordig niet meer zal willen.

Mijn favoriete liedje uit de film is My favorite things. Daarom was ik ontzettend blij toen ik de single vond in de kringloopwinkel die hier op de hoek zat. Het is net als eerste druk van een boek: het is leuk om te hebben, want zo zag het er uit toen de auteur of in dit geval de acteurs/zangers het eerste exemplaar in handen kregen.

Omdat ik weleens een andere versie wil horen, ben ik maar eens gaan zoeken op Spotify. Die van John Coltrane kende ik trouwens al- zijn uitvoering duurt bijna een kwartier. Maar er blijken nog veel meer muzikanten te zijn die het hebben opgenomen. Er zitten veel instrumentale versies tussen en er zijn een hoop crooners die het hebben gezongen.

Wat me opviel is dat het nummer voornamelijk voorkomt op kerstalbums. Nou vind ik het lied niet echt kerstachtig, maar het zal wel komen omdat de film altijd in december op de buis komt. Wie benieuwd is en bijna vier uur over heeft om te luisteren, kan mijn afspeellijst My favorite things bekijken. Het is trouwens uitermate geschikt om keihard te draaien tijdens vervelende klusjes. Want: I simply remember my favorite things and then I don’t feel so bad…

 

4 gedachten over “Lezen&Luisteren: My favorite things

  1. chucky1012

    Ik ga eens kijken of ik hiernaar kan luisteren….
    Heb een opruimklus in huis en dat kan uren duren…..

    Xoxo

    Reageren

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Verplichte velden zijn gemarkeerd met *

De volgende HTML-tags en -attributen zijn toegestaan: <a href="" title=""> <abbr title=""> <acronym title=""> <b> <blockquote cite=""> <cite> <code> <del datetime=""> <em> <i> <q cite=""> <strike> <strong>