Lezen&Luisteren: Narnia

fullsizeoutput_35

Vanochtend las ik in de Daily Mail dat het tweede Narnia deel, The Lion, the Witch and the Wardrobe het populairste Britse kinderboek was. En ik heb de zeven delen nog nooit gelezen. Terwijl ik ze al jarenlang in huis heb, gekregen van mijn zusje Emily. Zij vond dat ik ze moest lezen voordat ik per ongeluk eerst de verfilmingen zou zien. Van het lezen is het nooit gekomen en die films ga ik toch pas bekijken als de boeken uit zijn.

Nu heb ik wel begrepen dat de boeken vrij spannend zijn en dat er dingen in gebeuren die in het echt niet kunnen. Eigenlijk vind het het verwonderlijk dat de Harry Potter boeken niet bovenaan de ranglijst staan. Die zijn toch ook bijzonder. Dus zal ik op een dag maar beginnen aan de Narnia Chronicles en dan kan ik ze mooi vergelijken met het werk van J.K. Rowling.

fullsizeoutput_33

Het zijn vrij dunne boekjes, maar je zal net zien dat het lettertype wel erg klein is. Op de foto hierboven zie je dat de delen genummerd zijn in de volgorde waarop je ze het best kunt lezen. Dit is niet de volgorde waarin ze uitgegeven zijn. Tijdens het lezen kan ik het prachtige uitklapboek erbij halen. Dit pop-up boek kreeg ik cadeau van een stagiaire die ik een jaargang begeleid had. Als ik de boeken gelezen heb en tot de conclusie ben gekomen dat het perfecte presentjes voor leesgrage familieleden en kennissen zijn, zal ik het zeker laten weten.

fullsizeoutput_34

4 gedachten over “Lezen&Luisteren: Narnia

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Verplichte velden zijn gemarkeerd met *

De volgende HTML-tags en -attributen zijn toegestaan: <a href="" title=""> <abbr title=""> <acronym title=""> <b> <blockquote cite=""> <cite> <code> <del datetime=""> <em> <i> <q cite=""> <strike> <strong>