Lezen&Luisteren: Nieuw in november 2022

IMG_20221124_104553

Het was niet de bedoeling om in november zoveel boeken te kopen. Want ik had net alle kinderboeken in de slaapkamer neergezet. Toch kon ik geen weerstand bieden toen ik de twee verhalenbundels zag. Kom mee naar buiten is voor de middenbouw, schat ik. Er staan veel illustraties in het boek en de personages zitten op de basisschool. Het grote niet te vermijden verhalenboek is voor iets oudere lezers. In dit boek ben ik alweer een paar dagen bezig.

De verhalenbundels arriveerden in een pakket met Meisjesboeken van weleer. De auteur is ongeveer net zo oud als ik en ik heb in de inhoudsopgave al gezien dat we veel dezelfde boeken hebben gelezen. Met meisjesboeken is het allemaal begonnen. Hele series heb ik gespaard en het heeft mijn leeshonger enorm aangewakkerd. Nu ben ik heel benieuwd wat erover te vertellen valt. Zal ik dezelfde leeservaringen hebben?

Toen deze drie boeken uitgepakt werden, vroeg Mika zich hardop af waarom ik weer boeken had gekocht. Omdat ze deze nog niet heeft, mompelde `zijn vader die al die boeken een beetje zat is. Toen was ik nog helemaal niet van plan die andere twee boeken ook te kopen. Het verhaal van Mademoiselle Oiseau  heb ik een paar jaar geleden al gelezen. Bij de bibliotheek kwam ik het tegen en ik was gelijk. verliefd op de voorkant. De inhoud is trouwens ook erg mooi, dus uiteindelijk wilde ik het boek graag hebben.

Het bleek niet meer leverbaar en men kon me niet vertellen of het ooit nog terug zou komen in de winkel. Voor de aardigheid keek ik even op bol.com en daar zag ik dat ik het boek wel kon bestellen. Het zou bij een winkel inVlaardingen vandaan komen. Gek genoeg was het boek nog goedkoper dan in de winkels waar het vroeger verkrijgbaar was. Het boek was er gelijk de volgende dag en ik ga het zeker herlezen als ik daar tijd voor heb.

De bundel met verzamelde dierenverhalen van Toon Tellegen had ik ooit in de kast staan. Maar toen ik zag dat een zusje ernaar stond te kijken, mocht ze het meenemen. Wij zijn namelijk allemaal dol op de dierenverhalen van Tellegen. Mijn moeder had er ebehoorlijk veel en die hebben we in 2018 netjes verdeeld. Inmiddels ligt een derde bundel in de winkels. De eerste heb ik en ik heb alle verhalen aan Mika voorgelezen toen hij nog klein was. Hi vond het prachtig.

Tja, als je nummer drie op de wensenlijst hebt, mag de tweede bundel natuurlijk neer ontbreken. Dus ben ik gezwicht toen ik zag dat ik ook dit boek via bol kon aanschaffen. Het is een mooie gebonden versie met een CD waarop je kunt horen hoe de schrijver zelf enkele verhalen voorleest. Zo kocht ik deze maand meer dan ik had begroot. Nog dik drie weken en dan mag ik weer wat van de wensenlijst bestellen.

4 gedachten over “Lezen&Luisteren: Nieuw in november 2022

    1. Pippi Bericht auteur

      Heb al heel lang niss meer in de kringloopwinkel gekocht. Binnenkort wil ik eindelijk bloempotten gaan kopen.

      Reageren

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *