Lezen&Luisteren: Oktober/Kastanjemanden

IMG_20211118_113702

Soms komt het goed uit dat ik geneigd ben van alles op de lange baan te schuiven. Jaren geleden kreeg ik een leestip van een zwager. Ga het debuut van Søren Sveistrup lezen- dat is zo goed, zei hij een week voordat ik een verjaardagscadeau voor een vriendin ging kopen. Nou, dat werd dus het vuistdikke boek Oktober. An

iet vond het een goed boek en nadat een collega van haar het uit had kreeg ik het overhandigd.

Het heeft heel lang in de mand met te lezen boeken gelegen. Want ik gaf steeds weer de voorkeur aan een kinderboek of een spannend Engelstalig boek. Echt, ik was van plan het dit jaar nog te gaan lezen, maar inmiddels hoeft dat niet meer. Want Ronald en ik hebben de Netflixverfilming van het boek al gezien en ik hoef niet te weten in hoeverre het boek verschilt van de serie.

We hadden allebei ergens gelezen dat de serie de moeite van het kijken waard was, dus we hebben de zes afleveringen er in twee avonden doorheen gejast. We zaten voor de televisie met   mokken gloeiendhete thee en we namen er lekkere koekjes bij. En lieten het verhaal over ons heen komen. Het was erg spannend en wij hadden de ontknoping niet zien aankomen.

Als ik het boek meteen na ontvangst had gelezen zou ik niet zo van de serie genoten hebben. Het is niet zo lollig als je zelf al weet wat er te gebeuren staat als de ander er nog helemaal niets van begrijpt. Als de schrijver ooit met een soort vervolg komt ga ik dat zeker niet lezen. Want hoogstwaarschijnlijk gaat Netflix het toch weer verfilmen, want Kastanjemanden is een groot succes gebleken.

2 gedachten over “Lezen&Luisteren: Oktober/Kastanjemanden

    1. Pippi Bericht auteur

      Ach, dan had ik tijdens het kijken naar de serie op andere dingen gelet. Maar ik vond het wel fijn dat ik de afloop niet wist.

      Reageren

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Verplichte velden zijn gemarkeerd met *

De volgende HTML-tags en -attributen zijn toegestaan: <a href="" title=""> <abbr title=""> <acronym title=""> <b> <blockquote cite=""> <cite> <code> <del datetime=""> <em> <i> <q cite=""> <strike> <strong>