Lezen&Luisteren: Operaboeken

inCollage_20191114_165709465

Wat kan je soms toch juweeltjes aantreffen in de kringloopwinkel. Gisteren ging ik met mijn vriendinnen even kijken of er nog wat lag en dat bleek het geval. Tot mijn grote verbazing zagen we maar liefst drie boeken over opera die ik prompt cadeau kreeg. Een prachtig gebonden boek over Maria Callas met een CD erbij en twee naslagwerken. Allemaal boeken die je niet in een enkele zitting verslindt.

Toen ik pas in de ban van opera was geraakt, legde ik de hele salontafel vol met boeken over deze kunstvorm. Want ik wilde me er in verdiepen en in ieder geval begrijpen waar alles over ging. Het is informatie die je niet via de televisie tot je kunt nemen. Althans, tegenwoordig niet meer. Want jaren geleden was er voornamelijk op de BBC heel wat te zien. Dat mis ik wel heel erg.

Gelukkig hebben Mika en ik een Spotify abonnement zodat ik een beetje op de hoogte blijf. Want voor je het weet, raak je een beetje vastgeroest en  luister je alleen naar de sopranen die inmiddels zijn overleden. Gelukkig komen er nog steeds nieuwe bij en als ik bof worden daar ook boeken over geschreven.

Het is de bedoeling dat ik bijna al mijn boeken weg ga geven en dat ik later in het bejaardentehuis de hele dag ga luisteren naar opera’s terwijl ik boeken op mijn eReader lees omdat je daarop de letters flink kunt opblazen. Dan gaat Ronald met de oude mannetjes voetbalwedstrijden kijken in de conversatiezaal en dan kan ik lekker operaboeken verslinden in een veel te warme kamer.

2 gedachten over “Lezen&Luisteren: Operaboeken

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Verplichte velden zijn gemarkeerd met *

De volgende HTML-tags en -attributen zijn toegestaan: <a href="" title=""> <abbr title=""> <acronym title=""> <b> <blockquote cite=""> <cite> <code> <del datetime=""> <em> <i> <q cite=""> <strike> <strong>