Lezen&Luisteren: Pieter Koolwijk

InCollage_20220620_093751871

Die boeken kocht ik vorige week op aanraden van mijn vriendin Anita. Gozert heeft ze samen met haar tienjarige dochter gelezen en ze zijn nu bezig in Luna. Op de binnenflap van Luna staat dat de boeken je de boeken los van elkaar kunt lezen, maar eerlijk gezegd ben ik het daar niet mee eens. Begin vooral met Gozert, want daarin wordt een en ander duidelijk dat in Luna plompverloren gemeld wordt. Het is spannender als je er op een gegeven moment achter komt.

Het zijn twee prachtige boeken over bijzondere kinderen. Nu weet ik niet hoe Anita het aangepakt heeft, maar ik ben geneigd om te adviseren de boeken eerst zelf te lezen. Omdat ik iedereen, dus ook een volwassen lezer, een fijne leeservaring gun, zal ik maar geen spoilers plaatsen. Maar ik kan me voorstellen dat er kinderen zijn die niet zo goed raad weten met  bepaalde gebeurtenissen die eigenlijk een beetje mysterieus zijn. Daarvan raken helikopterouders vast een beetje in de war.

Voordat mijn zusje Saskia werd geboren, had ik een imaginair vriendje of vriendinnetje. Gelukkig snapten mijn ouders dat en dachten ze niet dat ik gek was. Ze zorgden gewoon voor een speelkameraadje. Maar goed, laat ik er maar niet te geheimzinnig over doen. Per slot van rekening lezen ouders/verzorgers al jarenlang sprookjes voor. En boeken waarin dieren net mensen zijn. Alsof dat normaal is.

2 gedachten over “Lezen&Luisteren: Pieter Koolwijk

 1. Linda

  Wat leuk dat jij ze nu ook hebt..een denkbeeldig vriendje, niks geks aan of je moet paranormaal zijn, dan nog is het niet gek ;)

  Reageren
  1. Pippi Bericht auteur

   Ik heb genoten van e boeken. I ga binnenkort eens aan Anita vragen wat haar dochter ervan vond.

   Reageren

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Verplichte velden zijn gemarkeerd met *

De volgende HTML-tags en -attributen zijn toegestaan: <a href="" title=""> <abbr title=""> <acronym title=""> <b> <blockquote cite=""> <cite> <code> <del datetime=""> <em> <i> <q cite=""> <strike> <strong>