Lezen&Luisteren: Podcasts

Aan luisterboeken en podcasts deed ik nooit. Want wat moet je nou doen als je aan het luisteren bent naar een goed verhaal? Strijken, onkruid wieden of afwassen? Dat kan allemaal, maar ik vind dat raar. Een goed verhaal verdient mijn onverdeelde aandacht en dan ga ik tijdens het luisteren echt mijn handjes niet laten wapperen.

Maar ik ben om. Tenminste als het om podcasts gaat. Want een paar weken geleden ontdekte ik een heel interessante: De vermisten van ’53. Dat gaat over de mensen die niet gevonden zijn na de Watersnoodramp van 1953. Toen leefde ik nog niet, maar ik heb er een paar jaar geleden twee mooie boeken over gelezen.

In de krant zag ik een aankondiging van de podcast en ik ben meteen gaan luisteren. Wat bijzonder dat enkele overlevenden hun verhaal hebben gedaan. Het mag ook niet gebeuren dat zij er straks niet meer zijn en dat hun herinneringen nooit zijn vastgelegd. Jammer dat er nog maar één aflevering volgt.

Op een gegeven moment ben ik eens verder gaan rondkijken op Spotify en daar vond ik Wat goéééd!, de podcast met goed nieuws van wie anders dan Martien Meiland en Erica Renkema. De dertien afleveringen jaste ik er in twee dagen doorheen. Je kunt van die twee zeggen wat je wilt, maar ik ben fan. Vooral van Erica die zo goed omspringt met haar hysterische wederhelft.

Toen bleek ik al eerder naar de Dik Voormekaar Show op Spotify te hebben geluisterd. Tja, dat is een programma waar je net al te vaak naar moet luisteren, want je krijgt een beetje de zenuwen van die schreeuwende Dik, de schelle stemmen van Bep en Toos en als ik naar Ome Joop luister, krijg ik pijn in mijn keel.

Inmiddels ben ik ook fan van Slaapverhalen voor volwassenen. Dat is een echte aanrader als je voor het slapengaan nog even wilt ontspannen. Een prettige stem zegt eerst dat je lekker moet gaan liggen en dan vertelt ze een verhaaltje zonder twists waardoor je opeens klaarwakker bent. Dat is natuurlijk de bedoeling niet

Wat ik doe als ik zit te luisteren? Nou, lekker niks. Omdat ik vrij korte nachten heb, mag ik van mezelf best een uurtje niks doen terwijl ik in mijn zetel hang. De slaapverhalen bewaar ik voor het laatst. Want na afloop word je soms getrakteerd op een podcast die je niet uitgezocht hebt. Als ik in slaap gesukkeld ben, word ik wakker gezeurd door Liesje Nak of Meneer de Groot.

2 gedachten over “Lezen&Luisteren: Podcasts

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *