Lezen&Luisteren: Prentenboek van het jaar 2020

mde

Een goed prentenboek geeft de voorlezer meerdere mogelijkheden. Je kunt het verhaal voorlezen en naar de plaatjes wijzen. Zelf vond ik het erg leuk om vooral naar de illustraties te kijken en met een kind te gissen naar het verhaal.

Moppereend gaat over een eend die met de ziel onder haar arm loopt. Ze is een beetje chagrijnig en ieder dier dat ze tegenkomt wil op een andere manier spelen. Daar heeft ze geen zin in en ze gaat steeds erger mopperen. Maar het komt goed!

Het komt niet al te vaak voor dat de hoofdpersoon enigszins vervelend is en dat sluit natuurlijk goed aan bij de belevingswereld van kinderen. Zij zijn ook weleens wat minder goedgemutst. Je zou voor elke gemoedstoestand eigenlijk een mooi prentenboek moeten hebben.

Daarom ben ik zo blij met het andere boek dat ik kocht: Speel Prenten Boek, een mooi groot boek vol prenten van Lemniscaat illustratoren. Je kunt zelf een verhaal verzinnen, maar de samensteller van het boek heeft bij iedere prent een opdracht verzonnen. Achterin het boek staan (vakantie)spelletjes, ook fraai geïllustreerd.

Binnen enkele minuten was ik klaar toen ik met Ronald naar de boekwinkel ging. Het gezellige praatje met de mevrouw achter de kassa die net als ik van Scandinavische thrillers houdt duurde langer dan het uitzoeken van deze twee prentenboeken en een cadeautje voor een vriendin.

Beide prentenboeken kan ik aanbevelen. En ze zijn toevallig ook nog eens goedkoop. Voor Moppereend telde ik €5,25 neer en Speel Prenten Boek kostte slechts €5,00. Het zijn hele leuke kraamcadeautjes.

mde

2 gedachten over “Lezen&Luisteren: Prentenboek van het jaar 2020

 1. Linda

  Blijf het bijzonder vinden dat je ook kinderboeken leest…wat zal jou toekomstige kleinkind, een fijne voorlees oma hebben ;)

  Reageren
  1. Pippi Bericht auteur

   Ik lees ze graag omdat ik benieuwd ben wat de schrijver de lezer mee wil geven. Vooral oude kinderboeken vertellen zoveel over het tijdsbeeld.

   Reageren

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Verplichte velden zijn gemarkeerd met *

De volgende HTML-tags en -attributen zijn toegestaan: <a href="" title=""> <abbr title=""> <acronym title=""> <b> <blockquote cite=""> <cite> <code> <del datetime=""> <em> <i> <q cite=""> <strike> <strong>