Lezen&Luisteren: Samen op ‘t eiland Zeekraai

dav

Nu ik wat minder mobiel ben, lees ik het ene boek na het andere. Gewone papieren boeken, want er staat nog niet erg veel op mijn eReader. Het liefst lees ik kinderboeken en ik ben van plan alles van Astrid Lindgren te herlezen. Omdat ik benieuwd ben of ik de boeken nog leuk vind nu ik geen kind meer ben. De drie Bolderburenboeken hebben wat van hun glans verloren, maar het verhaal over Ronja de roversdochter blijft fier overeind.

Vandaag ben ik begonnen aan Samen op ‘t eind Zeekraai, het boek dat aan de basis staat van mijn mooiste dagdroom: een eiland voor de kust van Zweden. Misschien komt het ook wel een beetje omdat ik de verfilmingen ervan gezien heb. Die ga ik opnieuw bekijken als ik het boek uit heb. Want ik heb gelukkig een DVD box met de Zeekraai avonturen. De versie van het boek dat ik heb, bevat zwart-wit foto’s uit de films. De hoofdpersonen zie ik voor me als ik aan het lezen ben.

Nu moet ik er niet aan denken om in een krakkemikkig zomerhuis te wonen. Water wordt uit de put gehaald en het zal me verbazen als het huis voorzien is van stopcontacten. Zou het iets zijn voor mijn gezin? Waarschijnlijk niet. Ronald kan niet zonder televisie en Mika ziet WiFi als basisbehoefte. En ik ben niet veel beter hoor. Want ik blog graag en ik vind het heerlijk om met vriendinnen en familie te appen.

Maar stel je nu toch eens voor dat we een eigen eiland zouden hebben met daarop een huis dat op miraculeuze wijze voorzien is van alle hypermoderne voorzieningen. Mij lijkt het geweldig om in alle rust met de meisjes te wandelen. Waarschijnlijk lopen we dan steeds dezelfde rondjes, maar dat maakt niet uit. Ze hoeven niet aangelijnd te worden en we kunnen samen gaan zwemmen. Mij zal het niet snel vervelen.

Mika wellicht wel en voor hem zouden we een paar kinderen mee moeten nemen. Ook gezellig. Ronald zou zich niet meer ergeren aan de wegpiraten die dit dorp teisteren. Hij zou zijn tuin wel erg missen, denk ik. Nou, dan creëert hij daar maar een nieuw paradijs. Het is wel te hopen dat op een nabijgelegen eiland een paar fijne winkels zijn waar hij lekker eten kan kopen. Voor mij hoeven er geen zaakjes te zijn voor kleding en nagellak. Daar heb ik geen tijd voor.

Want ik zou op zo’n eiland genieten van het gezelschap en mijn boeken. En ik zou er achter willen komen of het er net zo idyllisch is als in de boeken van Astrid Lindgren. Waarschijnlijk niet, want in de boeken heeft niemand haast en komen nare menselijke eigenschappen zoals jaloezie en een neiging tot machtsmisbruik niets tot nauwelijks  voor. Op Zeekraai houden kinderen zichzelf bezig en maken ze niemand het leven zuur.

Het enige nadeel van een eiland als Zeekraai is natuurlijk dat je hoogstwaarschijnlijk geen ziekenhuis binnen handbereik hebt. Dat zoiets het enige nadeel is, besef ik nu maar al te goed. Waar moet je heen met je longontsteking, longemfyseem, hersenbloeding en gebroken enkel? Het zal dus wel een utopie blijven, een beeld dat ik voor mijn ogen tover als ik eventjes genoeg heb van mijn huidige situatie. Ach, wie niet kan dromen, is een arm mens.

6 gedachten over “Lezen&Luisteren: Samen op ‘t eiland Zeekraai

 1. Linda

  Hahahahaha heerlijk zo fantaseren…joh neem je een heli of speedboot erbij, kom je ook bij een ziekenhuis…was het maar zo mooi maar blijven dromen, altijd fijn! Misschien moet je zelf aan een boek beginnen, nu heb je er de tijd voor. ;)

  Reageren
  1. Pippi Bericht auteur

   Ik hou van dagdromen. En je moest eens weten hoe levendig mijn andere dromen zijn- ik heb blijkbaar heel veel fantasie. De hoofdprijs in de loterij zal er wel niet in zitten, maar ik ga toch eens een lot kopen.

   Reageren
 2. Inge

  Heb je ook een afbeelding van de achterzijde en de zijkant?
  Ik heb het boek gevonden voor een vriendin, maar het heeft geen omslag meer en ik zou die zelf willen maken.

  Reageren
   1. Inge

    Moest het lukken om de omslag volledig in te scannen en door te sturen, zou dat helemaal handig zijn :)

    in ieder geval bedankt!!

    groetjes,

    Inge

    Reageren

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Verplichte velden zijn gemarkeerd met *

De volgende HTML-tags en -attributen zijn toegestaan: <a href="" title=""> <abbr title=""> <acronym title=""> <b> <blockquote cite=""> <cite> <code> <del datetime=""> <em> <i> <q cite=""> <strike> <strong>