Lezen&Luisteren: Sinterklaas

Het rode Sinterklaasboek kwam uit in 2007. Het is één van de mooiste prentenboeken die ik heb. Op grote platen zie je voornamelijk Pietjes- op de pakjesboot en in het Pietenhuis. De tekeningen zijn zere gedetailleerd. Waarschijnlijk heb ik het wel tien keer bekeken.

Maar ja, tegenwooprdig mogen Pieten niet meer zwart zijn. Dus heb ik een boek in huis dat men niet politiek correct vindt. Het is niet meer te krijgen. Het heeft wel ooit voor meer dan honderd euro te koop gestaan op en site voor tweedehands boeken.

\Het staat al jaren in de kast en ik vroeg me al tijden af of er een nieuwe versie zou verschijnen. Dat bleek het geval te zijn- in het weekend werd aangekondigd dat er een nieuw boek in aantocht was. Op de site van mijn favoriete boekhandel heb ik het gelijk gereserveerd.

Charlotte Demations, de maakster van de prentenboeken, gaf aan dat het tweede boek werd gemaakt omdat er zoveel veranderd was. Ze had het onder andere over het toegenomen verkeer en de gebouwen die snel verrezen zijn, maar wij ween natuurlijk we beter.

Het blauwe boek ontving ik vandaag. De hele dag heb ik het doorgebladerd. Het is net zo [rachtig als de voorganger. ER zijn trouwens nog steeds Pietjes met een tintje, dus eindelijk zijn de bewoners van het Pietenhuis zeer divers.

Het nieuwe boek is een aanrader. Je kunt het als volwassene bekijken en genieten van de mooie platen en het lijkt me ook geweldig om het samen met een kind te lezen. Er valt ontzettend veel te zien. Het boek is iets te groot voor een kinderschoen, maar ik wet zeker dat kinderen er blij mee zullen zijn.

4 gedachten over “Lezen&Luisteren: Sinterklaas

 1. chucky1012

  Vindt het erg dat wat een normaal kinderfeest hoort te zijn het niet meer is wat het geweest was zoals vroeger.
  Leuk en gezellig met heuze kado’s en veel lekkernijen
  Ook met suprises….

  Xoxo

  Reageren
  1. Pippi Bericht auteur

   Er zijn steeds meer mensen die liever Kerst vieren. Waarschijnlijk komt het door de invloed van Amerikaanse films.
   Ik kan me herinneren dat we het bij onze ouders vierden. Dan zaten al die volwassenen gezellig Sibterklaasliedjes tw zingen.
   En de buurman bobsde op het raam en liet zakken met cadeautjes op de stoep staan.
   xoxo

   Reageren

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *