Lezen&Luisteren: Spannende kinderboekenseries

De eerste kinderboekenseries die ik las, werden geschreven door Enid Blyton. Dat waren de kostschoolverhalen en al snel begon ik aan de mysteries die soms behoorlijk spannend waren. Dat gold vooral voor de Avonturen serie. Ze zullen vast verfilmd zijn geweest maar ik vond het lezen van de boeken al spannend genoeg.

Het oplossen van raadsels leerde ik voornamelijk van De Vijf Detectives. De verhalen zaten best goed in elkaar en ik heb er later weleens iets aan gehad toen ik spannende boeken voor volwassenen ging lezen. De boeken over het clubje van vijf kinderen vormden een opstapje naar het werk van Agatha Christie.

Er zijn nog meer series die ik niet compleet heb . Wat ik er wel van bezit, is niet allemaal gelezen. En ik zie net dat ik de serie over De Grote 7 niet eens gefotografeerd heb. De beste spannende kinderboeken van Enid Blyton had ik tenslotte allang meerdere keren gelezen. De rest vond ik toch een stuk minder.

De Miljonairskind serie van Ilona de Lange is vrij nieuw en ik leerde de schrijfster kennen door de dochter van een vriendin. Tijdens het lezen had ik het regelmatig bij het verkeerde eind. Dus het zijn geen flauwe plots. Hetzelfde geldt voor de Bureau S.P.E.U.R.N.E.U.S. boeken van Jozua Douglas. Van beide schrijvers ga ik de boeken lezen en bewaren.

Ook een leuk vond ik de boeken over het Korenwolf Hotel van Jacques Vriens en de Muller&Co. serie van Elisabeth Mollema. Daar wil ik best meer delen van hebben. Nu bedenk ik opeens dat ik Astrid Lindgrens Bende van de Witte Roos helemaal vergeten ben. Maar dat waren maar drie delen, helaas. Wel echte aanraders trouwens.

Mijn nieuwste ontdekking is Sanne Rooseboom. Op een kinderboekensite kwam ik haar tegen en ik heb gelijk twee boeken over Het Ministerie van Oplossingen gekocht en gelezen. Inmiddels ben ik begonnen aan deel vier en het volgende boek ligt ook al te wachten. Overigens heeft de dochter van Anita ook genoten van deze serie, hoorde ik laatst.

Soms wordt mij gevraagd voor welke leeftijdscategorie een bepaald boek geschikt is. Dan verwijs ik maar naar kinderboekensites. Daar staat het aangegeven, want dat is handig voor mensen die graag boeken cadeau geven. Maar ik ben 61 en ik lees heel graag spannende kinderboekenseries. Misschien met een ander oog dan een kind en daarom moet een boek wel goed in elkaar steken om in mijn kinderboekenbibliotheek terecht te komen.

4 gedachten over “Lezen&Luisteren: Spannende kinderboekenseries

  1. Linda

    De vijf, die had mijn zus geloof ik..hoe xijn die boeken nu, als je ze leest…kinderlijk of kan je je er nog in vinden

    Reageren

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *