Lezen&Luisteren: Stephanie Plum

mde

Ze staan hoog in de boekenkast, de werkjes van Janet Evanovich. Omdat ik al knikkende knietjes krijg als ik op een kruk sta, heb ik de boeken maar vanuit een kikkerperspectief gefotografeerd. Niet scherp, helaas. Maar beter krijg ik het niet zonder op een trapje te klimmen.

In 1994 verscheen het eerste boek over Stephanie Plum, de onhandige premiejager uit Trenton, New Jersey. Er is een jaar geweest waarin er geen nieuw deel verscheen en er was eens een jaar dat er maar liefst twee verschenen. Maar meestal kan ik ieder jaar genieten van een nieuw avontuur.

Jarenlang kocht ik ieder deel, maar toen ik ze kon downloaden ben ik dat gaan doen. Helaas is die boekensite verdwenen, maar gelukkig stuurde mijn vriendin Anita me het meest recente Plum boek. Een eBook dat ik niet op mijn eReader kreeg en dus op mijn telefoon gelezen heb. Dat ging trouwens ook goed.

Heel goed zijn de boeken trouwens niet. Soms is het net slapstick. Maar ik ben wel gaan houden van alle hoofdpersonen. Het meest van Ranger, maar ook van Grandma Mazur. Dat oude vrouwtje is verslingerd aan het bijwonen van condoleances, zelfs van mensen die ze nauwelijks gekend heeft. Na het bekijken van de kist met inhoud rent iedereen naar de tafel met koffie en versnaperingen.

Misschien ga ik de in mijn kast onbekende delen toch maar eens aanschaffen. Het lijkt me heerlijk om ooit alle Plum boeken na elkaar te verslinden. Ze zitten propvol met bijzondere personages die ik zelf ook wel in mijn leven zou willen hebben. Behalve hond Bob die steeds oneetbare dingen naar binnen werkt en verder alleen maar slaapt en poept. Nee, dan die hamster die inmiddels al sinds 1994 meegaat!

Het eerste deel, One for the Money, is verfilmd, maar daar wens ik niet naar te kijken. Dat kan alleen maar tegenvallen. Ondanks het feit dat ik geen gezichten voor me zie als ik aan het lezen ben. Zojuist heb ik uitgezocht hoe oud mevrouw Evanovich is en nu zit ik te hopen dat ze net als Apollo belachelijk oud wordt. Want het jaarlijkse feestje wil ik echt niet missen.

2 gedachten over “Lezen&Luisteren: Stephanie Plum

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Verplichte velden zijn gemarkeerd met *

De volgende HTML-tags en -attributen zijn toegestaan: <a href="" title=""> <abbr title=""> <acronym title=""> <b> <blockquote cite=""> <cite> <code> <del datetime=""> <em> <i> <q cite=""> <strike> <strong>