Lezen&Luisteren: Suske en Wiske

mde

Thuis hadden we vroeger veel stripboeken, voornamelijk omdat mijn vader en mijn broertje ze spaarden. Maar er lagen ook veel Suske en Wiske strips, want die waren zo geschikt voor kinderen. Vreemd genoeg hebben we die boeken nooit gespaard. Volgens mij heb ik de stripboeken die uitkwamen toen ik nog thuis woonde allemaal gelezen, daarna kwam de klad erin.

Mijn zwager Ton heeft ze wel gespaard en ik ben benieuwd hoe lang hij dat heeft volgehouden. Toen hij nog thuis woonde en wij allemaal naar zijn verjaardag kwamen, zaten we tot grote verbazing van een tante van hem de hele avond te lezen. Blijkbaar had hij er een hoop die wij nog niet kenden.

Een paar jaar geleden kon je bij aankoop van een zaterdagkrant met bijbetaling een speciale uitgave van een Suske en Wiske klassieker bemachtigen. Dat heb ik een paar weken volgehouden en toen ben ik het vergeten. Tot mij grote spijt heb ik de bijna complete collectie laten liggen in de kringloopwinkel om de hoek. Toen ik terugkeerde was alles weg.

Ze waren wellicht een beetje oubollig, maar ik heb van die stripboeken genoten. De avonturen waren altijd spannend en ik kan me nog herinneren dat ik ook eens in die tijdmachine wilde stappen. De personages waren ook zo leuk- vooral geen standaard familie. De verhalen zullen wel enigszins moralistisch zijn, maar als kind let je daar niet zo op.

Als ik nu Suske en Wiskes in kringloopwinkels zie liggen, bekijk ik ze niet eens. Want als ik begin met verzamelen, is het hek van de dam. Maar goed, toen je bij aankoop van snoep het dunne stripboek op de foto mee kon pakken, heb ik toch twee zakjes met lolly’s in mijn boodschappenmandje gestopt. Thuis ben ik meteen gaan lezen en ja, ik heb me erg vermaakt.

4 gedachten over “Lezen&Luisteren: Suske en Wiske

 1. Myrna

  Suske en Wiske heb ik gespaard en Billy Turf.
  De laatste ging ik altijd lezen als ik zelf honger had , of als ik iets lekkers te eten had.

  Reageren
  1. Pippi Bericht auteur

   Ach,die ken ik ook nog. Was vroeger wel dol op strips.Nu heb ik zelfs mijn Franka’s weggegeven. Aan mijn broertje hoor.

   Reageren

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Verplichte velden zijn gemarkeerd met *

De volgende HTML-tags en -attributen zijn toegestaan: <a href="" title=""> <abbr title=""> <acronym title=""> <b> <blockquote cite=""> <cite> <code> <del datetime=""> <em> <i> <q cite=""> <strike> <strong>