Lezen&Luisteren: The Penguin Guide to Opera on Compact Discs

IMG_20210915_102147

Dit naslagwerk komt uit 1993 en in dat jaar raakte ik in de ban van opera. Binnen de kortste keren had  ik een aardige verzameling opgebouwd. Welke versies ik ging kopen hing af van wat er over werd geschreven in deze gids. Van de bekendste opera’s wordt verteld waar het verhaal over gaat en de zangprestaties van de hoofdrolspelers.

Natuurlijk ging ik direct op zoek naar de uitvoeringen die als beste werd genoemd. Het boek ging trouwens ook mee als ik ging winkelen. Met een potlood zette ik een tekentje bij de opnamen die ik al had zodat ik nooit een dubbele zou kopen. Tegenwoordig koop ik niet zoveel opera’s meer, want ik heb Spotify. En als ik iets aanschaf, doe ik dat online. En zo staat dit boek stof te vergaren in de kast.

IMG_20210915_102209

2 gedachten over “Lezen&Luisteren: The Penguin Guide to Opera on Compact Discs

 1. Linda

  Hoe is die passie ontstaan of heb je die altijd gehad..niet dat je het aan iemand moet afzien, maar als je foto’s van jou vroeger zag, dan komt er geen opera in mij op ;)

  Reageren
  1. Pippi Bericht auteur

   Nou, drama queen hè :) Hoorde ooit Maria Callas op de radio en toen was ik verkocht. Toch duurde het nog jaren voordat ik opera’s ging kopen/

   Reageren

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Verplichte velden zijn gemarkeerd met *

De volgende HTML-tags en -attributen zijn toegestaan: <a href="" title=""> <abbr title=""> <acronym title=""> <b> <blockquote cite=""> <cite> <code> <del datetime=""> <em> <i> <q cite=""> <strike> <strong>