Lezen&Luisteren: The Thursday Murder Club

Dat de auteur van deze boeken een bekende Britse presentator is, wist ik niet eens. De kaft van het eerste deel vond ik aantrekkelijk en toen heb ik het boek gedownload. Daar heb ik absoluut heen spijt van gehad, want ik vind het een geweldige serie.

De vier hoofdpersonen wonen in een klein Dorje waar gepensioneerden wonen. Elizabrth, Joyce, Ibrahim en Ron lossen moorden op. Ze hebben allemaal een andere achtergrond. Ze vullen elkaar perfect aan. Er duiken ook nog een paar andere personages op die belangrijk zijn..

De verhalen zitten ontzettend goed in elkaar. In het eerste deel is het even moeilijk om de mensen een beetje te plaatsen, maar als je deel vier uit hebt, ken je ze net zo goed als je eigen familie. Voorzover dat echt mogelijk is natuurlijk. Maar ze lijken gewoon echt.

Wie van spanning houdt, maar geen behoefte heeft aan uitvoerig beschreven moorden kan ik deze serie aanraden. Aangezien sommige criminelen in meerdere boeken voorkomen, zou ik bijna zeggen dat je een soort dossier zou moeten aanleggen.

Misschien ga ik dat alsnog doen, want ik heb gelezen dat er nog meer delen komen. Maar eerst gaat Richard Osman nog een ander boek schrijven en ik wil de draad niet kwijtraken. Dus uiteindelijk zal ik alles wel voor een tweede keer lezen. Dat is geen straf.


3 gedachten over “Lezen&Luisteren: The Thursday Murder Club

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *