Lezen&Luisteren: Tijdschrift&CD

inCollage_20211021_150100437

Van klassieke muziek heb ik weinig verstand, maar er was een tijd dat ik er helemaal niets van  afwist. Gelukkig had ik vroeger een hele goede boekhandel in de buurt waar ik iedere maand een fortuin uitgaf aan boeken en tijdschriften. Speciaal voor mij werden er Engelse tijdschriften over klassieke muziek besteld. Bij ieder tijdschrift zat ook nog eens een CD.

BBC Music, Classic FM, Gramophone en Classic CD- allemaal magazines met interessante artikelen over muziek die op de CD’s stond. Destijds ging Ronald nog naar het stadion, waren er nog geen sportzenders waarvoor je moest betalen en bestond Netflix nog niet. Dus kon ik avondenlang naar mooie muziek luisteren.

Op deze manier heb ik heel veel geleerd en ben ik op het spoor gezet van componisten en muziekstukken die ik nog niet kende. Anno 2102 bestaat alleen het tijdschrift van Classic FM niet meer. Maar ik ga geen abonnement op de andere nemen, want het is veel te kostbaar. Met het kopen van de tijdschriften ben ik gestopt toen we van Schiedam naar Spijkenisse verhuisden. Misschien kan ik alles opnieuw gaan lezen en beluisteren.

 

2 gedachten over “Lezen&Luisteren: Tijdschrift&CD

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Verplichte velden zijn gemarkeerd met *

De volgende HTML-tags en -attributen zijn toegestaan: <a href="" title=""> <abbr title=""> <acronym title=""> <b> <blockquote cite=""> <cite> <code> <del datetime=""> <em> <i> <q cite=""> <strike> <strong>