Lezen&Luisteren: Toon Tellegen

Laatst had ik het nog over het signeren van boeken en een paar dagen geleden kreeg ik de nieuwsbrief van Donner waarin een bezoek van één van mijn favoriete schrijvers werd aangekondigd. Op de eerste dag van de Boekenweek komt hij naar Rotterdam. Daar wordt hij geïnterviewd, leest hij voor en zal hij boeken signeren.

Het eerste wat ik deed, was kijken of Ronald vrij was op 11 maart en toen dat het geval was, heb ik gelijk gevraagd wie van mijn nestgenoten zin had om mee te gaan. Een zusje wist het zeker en een andere weet het nog niet zeker. Direct heb ik voor drie personen gereserveerd en ik kijk enorm uit naar het evenement.

Die dag ga ik zeker op tijd van huis, want ik wil graag nog even een boek kopen en het Boekenweekessay. Er gaat een stevige tas mee, want ik neem drie dikke dierenverhalenbundels van Toon Tellegen mee. Daarvan heb ik er slechts eentje van kaft tot kaft gelezen, maar dat komt wel goed. Want ik kan niet eeuwig boeken over moord en doodslag lezen.

Wie nog nooit een dierenverhaal van Toon Tellegen heeft gelezen, kan ik aanraden eens een bundel ter hand te nemen. De dieren gedragen zich in veel opzichten als mensen, maar het zijn geen flauwe verhaaltjes. Van al die gewone dieren ga je op den duur houden. En het is onmogelijk om ene favoriete hebben- ze zijn allemaal bijzonder.

4 gedachten over “Lezen&Luisteren: Toon Tellegen

  1. Linda

    Oh dat meen je, vind dit zo fijn voor je en als Ro niet vrij was had ik opgepast, zeker te weten…ben zo blij voor je!

    Reageren

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *