Lezen&Luisteren: TwinstheNewTrend

Screenshot_20201105_150505

Zogenaamde reactie video’s  op YouTube kende ik al. Het is leuk om mensen in beeld te zien die voor het eerst naar een stuk muziek luisteren. Dan vraag ik me altijd af hoe het kan dat ze nog nooit van een bepaalde artiest hebben gehoord. Aan de andere kant: er is ook heel veel waar ik geen weet van heb. Maar soms zou je denken dat iemand jarenlang onder een steen geleefd heeft.

Zo zal de plaats Gary in de Amerikaanse staat Indiana toch geen gehucht zijn waar men afgesloten van de buitenwereld leeft. Want de belangrijkste inwoners van die stad waren toch ooit de Jacksons. Maar goed, het is dus ook de woonplaats van de tweeling Tim en Fred Williams, net een jaar ouder dan Mika.

Hun First Time Hearing filmpjes zijn geweldig. Ze schijnen opgegroeid zijn met gospel en christelijke rap en op YouTube zie je dat ze kennismaken met Metallica, Led Zeppelin, Eurythmics en Village People. Vooral het commentaar op Y.M.C.A. is hilarisch en zo schattig. Eigenlijk ga ik helemaal niets vertellen over wat ik heb gezien en gehoord.

Wel dat ik leer van die jonge knullen. Ze horen dingen die mij niet eens zijn opgevallen aan de muziek die ik al jaren ken. Het is heerlijk, de frisse blik op muziek die ik al zo goed denk te kennen. Neem zelf maar eens een kijkje op hun YouTube kanaal TwinstheNewTrend. Soms is hun jongere broertje ook aanwezig en die knul heeft echt de geweldigste moves.

Mijn kijktip: begin met In the air tonight van Phil Collins. Het heeft de drummer/zanger heel veel nieuwe fans opgeleverd. Daarna meteen door naar zijn duet met Philip Bailey van Earth, Wind and Fire, Easy Lover. Wat de helft van de tweeling te melden heeft als hij de clip van Rick Astley met Never gonna give you up zietvind ik zo grappig. Vooruit- één spoiler dan I ain’t gonna lie, his voice don’t match his face.

Het is ontroerend om te zien hoe de jongens reageren op muziek die ze tot voor kort niet kenden. Ze zijn in de loop van de tijd fan geworden van Queen en Metallica en hebben voor het eerst Luciano Pavarotti Nessum dorma zien zingen. Soms raken ze geëmotioneerd van de muziek. Net als hun kijkers soms met tranen in de ogen zitten kijken naar zoveel enthousiasme. Daar ben ik er eentje van. Muziek is emotie en ik kan iedereen aanrader eens naar de tweeling te gaan kijken.

6 gedachten over “Lezen&Luisteren: TwinstheNewTrend

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Verplichte velden zijn gemarkeerd met *

De volgende HTML-tags en -attributen zijn toegestaan: <a href="" title=""> <abbr title=""> <acronym title=""> <b> <blockquote cite=""> <cite> <code> <del datetime=""> <em> <i> <q cite=""> <strike> <strong>