Lezen&Luisteren: Uw gids in operaland

mde

Mijn grammofoonplatencollectie is niet eens zo groot, maar ik vergeet weleens wat ik allemaal heb. Zo vond ik gisteren een mooie doos die drie jaar voor mijn geboorte werd uitgegeven ter gelegenheid van de honderdste geboortedag van Giacomo Puccini. Tijdens het strijken heb ik naar de plaat geluisterd. Er staan aria’s uit enkele opera’s op. De plaat is ouderwets zwaar en is goed ingepakt opdat er geen krassen ontstaan.

In de doos zit een dun boekje met informatie over het leven en werk van de componist plus korte artikelen over de aria’s. Maar ook een wat dikker boekje, genaamd Uw gids in operaland. Dik zestig jaar geleden werd een collectie grammofoonplaten uitgebracht met complete opera’s. Er staan ook platen met  recitals, opera intermezzi, balletmuziek uit opera’s, koren en een en ander aan operettes in vermeld.

Toevallig heb ik een aantal van de opera’s die in het boekje staan, de meeste op CD, enkele op LP. En sommige opera’s heb ik helemaal niet. Straks maar eens kijken of ik nog iets kan vinden op Spotify. Maar ik ga de kringloopwinkels niet af om de boel compleet te krijgen. Dat had ik eerder moeten doen, want nu gaat het me echt niet meer lukken.

mdemde

2 gedachten over “Lezen&Luisteren: Uw gids in operaland

  1. Linda

    Fijn dat je er van genoten hebt, onder het strijken…en dat ie ook nog zo in goede staat is, na zoveel jaar.

    Reageren

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Verplichte velden zijn gemarkeerd met *

De volgende HTML-tags en -attributen zijn toegestaan: <a href="" title=""> <abbr title=""> <acronym title=""> <b> <blockquote cite=""> <cite> <code> <del datetime=""> <em> <i> <q cite=""> <strike> <strong>