Lezen&Luisteren: Van A tot Y

8E72C6D7-F8A3-4042-A882-7166F00CB636

Het liefst lees ik series waarin je met ieder deel meer meeleeft met de belangrijkste personages. Jaren geleden vernam ik dat Sue Grafton van plan was een serie van 26 boeken te schrijven. Het eerste boek van de serie met als hoofdpersoon Kinsey Millhone heet A is for Alibi en deze lezer zou geduld moeten hebben voordat het laatste deel uit zou komen.

Zoals nauwelijks te zien is op bovenstaande foto -deze boeken staan in een kast op de overloop alwaar het licht zeer slecht is- heb ik een aantal papieren boeken van de serie, namelijk van A is for Alibi tot en met S is for Silence. De rest heb ik digitaal in iBooks opgeslagen. De rest is tot en met Y is for Yesterday en dat is meteen het laatste boek dat Sue Grafton heeft kunnen schrijven.

Zij is namelijk onlangs overleden. Ze wilde geen verfilmingen en was tegen het gebruik maken van ghostwriters. Dat kan ik me goed voorstellen. Maar laat ik me nou net hebben voorgenomen dit jaar aan de serie te beginnen. Het is erg genoeg dat de schrijfster er niet meer is, maar wat vind ik het jammer dat ik het hele alfabet niet kan afwerken. Dus hoop ik stiekem dat haar erfgenamen nog ergens een manuscript voor het laatste deel vinden.

2 gedachten over “Lezen&Luisteren: Van A tot Y

 1. Linda

  Nou dat is zeker jammer..zo zie je maar dat je eigenlijk niet zover voorruit moet denken, maar was een mooi streven, van haar.

  Reageren
  1. Pippi Bericht auteur

   Je hebt gelijk! Ze is tot de Y gekomen en dat is een hele prestatie. Stel je voor dat je halverwege moet stoppen :(

   Reageren

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Verplichte velden zijn gemarkeerd met *

De volgende HTML-tags en -attributen zijn toegestaan: <a href="" title=""> <abbr title=""> <acronym title=""> <b> <blockquote cite=""> <cite> <code> <del datetime=""> <em> <i> <q cite=""> <strike> <strong>