Lezen&Luisteren: VK

Screenshot_20200813_125644

VK is een Russisch sociaal netwerk dat na Facebook de grootste in Europa is. Het is vast geschikt om op allerlei manieren contacten te zoeken en te vinden. Maar ik gebruik het sinds zaterdag om Engelstalige boeken te downloaden. Nadat eBookBike ermee gestopt was kon ik nergens gratis boeken vinden die ik zo graag lees.

Mijn vriendin Anita kwam op de proppen met VK. Zij leest heel veel en wij kennen elkaar dan ook via een forum voor boekenliefhebbers dat inmiddels ter ziele is gegaan. De vriendschap bleef en nu heeft ze me geattendeerd op VK. Waar ik heel blij mee ben, want ik heb de afgelopen maanden een leesdip van jewelste.

Blijkbaar lees ik het liefst op mijn eReader en als het niet anders kan op mijn smartphone. Maar dan moet ik er wel boeken op hebben staan. Erg handig ben ik niet en met de USB stick die ik eerder van Anita kreeg kreeg ik geen boeken op mijn eReader. Ze kreeg medelijden met me en tijdens de barbecue bij vrienden kreeg ik eerst de opdracht de VK app te downloaden. Dat kan ik wel hoor.

Maar toen vroeg ze om mijn telefoon en deed daar wat handelingen mee. Om mij lid te maken van leesgroepen, hoorde ik. Toevallig was ik al eerder zo slim om de eBoox app op mijn telefoon zetten om dan het eveneens van Anita gekregen Evanovich boek te kunnen lezen. Het is best te doen, want als ik een boek graag wil lezen maakt het me niet uit op welke manier dat moet gebeuren.

Het is niet met ieder boek gelukt, maar op zaterdagavond heb ik een flink aantal boeken op mijn telefoon gezet. Anita had me thuisgebracht en zij nam meteen mijn eReader mee om ‘m vol te proppen met boeken. Gisteren kwam ze het apparaat terugbrengen en nu heb ik goede hoop dat het lezen weer opgepakt kan worden.

Wegens de hitte slaap ik overdag heel vaak en dus heb ik sinds zondagochtend pas anderhalf boek gelezen. Maar wel hele goede van Karin Slaughter en ik hoop dat ik mijn Goodreads leesdoel van dit jaar nog kan halen. Dan moet ik bijna dag en nacht lezen, maar ik heb gelukkig bijna genoeg eBoeken die me op de goede weg kunnen zetten.

Nu moet ik maar niet al te veel op zoek gaan naar nieuw leesvoer, want dat kost veel tijd. Tijd die ik nodig heb om te lezen. Maar was is het makkelijk: gewoon klikken op de boekgegevens, downloaden en op eBoox zetten. Goed, het moeilijkste is natuurlijk al voor me gedaan. Het is heerlijk dat ik weer lekker kan lezen.

6 gedachten over “Lezen&Luisteren: VK

  1. Linda

    Fijn dat ze je ermee heeft geholpen…snap dat je veel.dutjes doet, dat krijg je met dit weer…straks weer genoeg tijd om te lezen..

    Reageren

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Verplichte velden zijn gemarkeerd met *

De volgende HTML-tags en -attributen zijn toegestaan: <a href="" title=""> <abbr title=""> <acronym title=""> <b> <blockquote cite=""> <cite> <code> <del datetime=""> <em> <i> <q cite=""> <strike> <strong>