Lezen&Luisteren: Woutertje Pieterse Prijs

De nieuwsbrief van de Rotterdamse boekhandel Donner gaat me steeds meer geld kosten. Tot nu toe kocht ik alleen kinderboeken die me werden aangeraden door een meisje van tien, nu werd ik weer geattendeerd op de uitreiking van de Woutertje Pieterse Prijs. De winnaar van 2023 heb ik niet, wel één van de genomineerde boeken.

Direct ben ik met behulp van mijn favoriete zoekmachine DuckDuckGo gaan kijken wie de vorige prijswinnaars waren en welke boeken op eerdere shortlists terecht waren gekomen. Op de foto hierboven staan boeken die hebben gewonnen of bijna in de prijzen zijn gevallen. Die heb ik toevallig jaren eerder aangeschaft.

Er hoort nog een boek van Toon Tellegen bij. Die titel maakt deel uit van de eerste dierenverhalenbundel. Binnenkort ga ik de winnaar van dit jaar aanschaffen en ik denk dat ik de de kanshebbers ook maar gelijk bestel. Zo blijf ik op de hoogte van wat er zoal uit is gekomen dat de moeite waard is. Ook maak ik een wensenlijst met eerdere prijswinnaars en genomineerde werken.

Zal je zien dat ik er op een gegeven moment weer nieuwe favorieten bij ga krijgen. En behalve de gerenommeerde Woutertje Pieterse Prijs is er natuurlijk ook nog de Gouden Griffel. Naar de Wikipagina over die prijs heb ik niet eens durven kijken.

2 gedachten over “Lezen&Luisteren: Woutertje Pieterse Prijs

    1. Pippi Bericht auteur

      Ach, ik rook en drink niet en ga ook niet uit. Maar ik ga eerst opzoeken of de boeken op de lijst echt iets voor me zijn hoor. Ik ga niet zomaar ons bestellen.

      Reageren

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *