Lezen&Luisteren: Zomerboeken

davWanneer men het in artikelen over het lezen van boeken heeft over strandliteratuur gaat het meestal over zeer makkelijk weglezende lectuur. Daar is helemaal niets mis mee, maar ik ken genoeg lezers die zich er een beetje voor generen. Maar wie wil er nou tijdens de vakantie zware kost verstouwen? Vorig jaar heb ik tijdens de vakantie in Zuid-Frankrijk genieten van de Karlssonserie van Astrid Lindgren.

Net zo leuk en enigszins ongeloofwaardig als chicklit waarvan je er wel eentje per dag kunt lezen. Want dat zijn de boeken voor op het strand wel- je zou wel willen dat je eigen leven zo verliep. De hoofdpersonen zijn altijd beeldig om te zien en hun fancy baantje kost geen enkele moeite. Ze werken meestal voor moeilijke, veeleisende bazen, maar zien toch kans iedere avond in de kroeg te zitten. Ze laten zich vollopen en hebben toch nooit een kater.

De eerste keer dat ze naar wat later blijkt de liefde van hun leven tegenkomen, is er door misverstanden of een flink vooroordeel van romantiek geen sprake. Zelden komt het voor dat iemand aan het eind van het boek richting altaar trippelt met degene waar ik mijn geld niet op gezet had. Als ik een leesdip heb, lees ik het liefst spannende boeken of werkjes die speciaal voor op het strand bedacht lijken te zijn.

Dit jaar gaan we niet op vakantie, dus hoeft er ook geen leesvoer voor aan het zwembad klaargezet te worden. Als het buiten niet al te warm is, zit ik gezellig naast Ronald op de loungebank. Hij kijkt naar lollig bedoelde filmpjes en ik lees een boek. Soms iets dat op mijn eReader staat, maar meestal een papieren boek. Die bewaar ik in een grote rieten mand. Die was eigenlijk bedoeld voor mijn moeder- die zou ik bij ieder bezoek volgooien met boeken die ze graag wilde lezen.

Deze zomer ga ik voornamelijk kinderboeken lezen. Daar heb ik zin in. Omdat ik op mijn GoodReads plank met gelezen boeken nauwelijks werk van beroemde kinderboekenschrijvers heb, ga ik van alles herlezen. Nu ik bijna zestig ben, zal ik kinderboeken toch heel anders lezen dan ik vroeger deed. En moet ik maar hopen dat ik me niet opeens realiseer dat ik een Tante Pastellia ben geworden.

2 gedachten over “Lezen&Luisteren: Zomerboeken

 1. Linda

  Nou heerlijk toch als je lekker van kinderboeken kan genieten..ben benieuwd hoe je ze nu beleefd..als je een paar van die vakantieboekjes heb gelezen, komen ze je neus uit, allemaal hetzelfde idee…

  Reageren
  1. Pippi Bericht auteur

   Van die vakantieboeken zou je er wel twee op een dag kunnen lezen. Wie met wie eindigt, is vaak erg duidelijk. Dan is het alleen d vraag welke stoorzenders opduiken.
   Ik ga deze zomer een paar Astrid Lindgren boeken lezen. Ik denk dat er een beetje weemoedig van zal worden- dat heerlijke plattelandsleven en de mooie zomers.

   Reageren

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Verplichte velden zijn gemarkeerd met *

De volgende HTML-tags en -attributen zijn toegestaan: <a href="" title=""> <abbr title=""> <acronym title=""> <b> <blockquote cite=""> <cite> <code> <del datetime=""> <em> <i> <q cite=""> <strike> <strong>