Media

2017-08-10 10.56.20

Een paar jaar geleden mocht ik bovenstaand boek lezen voordat het gedrukt werd. Het was de bedoeling dat ik er eventuele typefouten uit zou halen en lekencommentaar ging leveren. Het was me een genoegen om dit te doen en het leverde me ook een fijne parfumeriebon op. Nadenken over de media had ik voor het lezen van het boek nauwelijks gedaan. Waarom  zou ik me verdiepen in mediatraining? Het enige gefilmde interview gaf ik op school en het ging over alweer een verse leermethode.

Er zijn vragen geweest waarom ik de media niet ingeschakeld heb. Nou, dat komt omdat men voornamelijk een sensationeel stuk wil leveren. Wij weten wat BAM gedaan heeft. Hij wordt daar nu flink voor gestraft en ook wij  moeten ergens een veer laten. Geeft niet, wij nemen onze verantwoordelijkheid en dragen ons verlies als echte kerels. Maar we doen niet mee aan een welles/nietesspelletje. Dat zal onze strafzaak ook geen goed doen, vrezen wij.

Wel had ik willen vertellen hoe teleurgesteld ik ben in het handelen van de politie en het Openbaar Ministerie. Wie zich verdiept in zaken die op onze situatie lijken, komt via wat speurwerk terecht op platforms waar bekende strijders tegen dierenleed hun zegje doen. Daar vind je geen larmoyante verhalen en scheldpartijen- daar worden verhalen in sobere bewoordingen verteld. En ook wij willen geen pion in een spel zijn.

Zo zouden wij geen woord over het incident in de media naar voren brengen. Wij krijgen onze straf heus wel. Maar we weten dat de andere partij hoogstwaarschijnlijk weer dingen gaat roepen die men niet kan staven met harde bewijzen. Dat komt tijdens de rechtszitting wel. Misschien dat zij toch de kans krijgen om huilend hun verhaal te doen- moet ik daar dan in mijn beste Nederlands kanttekeningen bij gaan zetten? Dan gaan de nekjes mij lynchen hoor.

Nogmaals, het spijt ons echt dat het incident heeft kunnen plaatsvinden. Het hele verhaal wordt verteld in de rechtszaal. Alleen als er een Amnesty International voor dieren zou bestaan, deed ik mijn woordje. Maar zo chique is de gang van zaken niet als je in paniek de pers inschakelt. Niemand wil de handelswijze van justitie aan de kaak stellen. Laat ons straks maar vertellen wat de burger kan doen als hem of haar hetzelfde overkomt. Onze leerschool moet anderen kunnen helpen. Entertainment zoekt men maar elders.

9 gedachten over “Media

 1. Claudia

  Weet je, ik ben gewoon zo bang dat ALS het eventueel niet goed afloopt (god forbid) dat je spijt krijgt dat je uiteindelijk de media niet hebt ingeschakeld. Maar ik begrijp je reden heel goed. Ik denk zelfs dat ik precies hetzelfde zou handelen :-/

  Reageren
  1. Pippi Bericht auteur

   Jij snapt het! Amnesty International krijgt mensen vrij op een goede, niet sensationele manier. Ik laat me niet gebruiken voor een schreeuwerig verhaal waar iedereen een mening overheen kotst. Nabestaanden van mensen die door heftig politieoptreden overleden zijn, kunnen een excuus ook vergeten.

   Reageren
 2. chucky1012

  Ah gossie toch…..
  Jullie zijn echt schatten en spijt hadden jullie als sinds de eerste dag van de gebeurtenis….
  Maar zo lang wachten…. het is genoeg geweest en laat BAM aub snel weer thuis komen bij jullie daar is waart hij thuis hoort te zijn…….
  Ik moet wel tranen laten nu ik dit artikel gelezen heb…..

  Liefs en knuffels Xx

  Reageren
  1. Pippi Bericht auteur

   Wij geloven in een goede afloop.Kom op, dat testrapport moet in de strafzaak toch iets moois opleveren. Bewaar je tranen maar voor later- als je ze van vreugde laat vallen.
   xoxo

   Reageren
 3. Linda

  Je hebt groot gelijk..het is alleen maar sensatie belust en je wint er niks mee..walg van die zogenaamde nieuws progamma’s, erger me eraan, dat ze dat nieuws noemen, het zijn de roddelbladen op tv…vind dat jullie t goed aanpakken en samen met de advocaat er tegen aan gaan.

  Reageren
 4. Myrna

  Behoud jullie waardigheid. Ik geloof in karma. Na deze moeilijke periode komt een betere tijd voor jullie gezin.
  Jullie worden herenigd dat weet ik zeker. Het moet alleen niet meer te lang duren.

  Reageren
  1. Pippi Bericht auteur

   Precies- waardigheid. Ik wil me niet laten meeslepen. Geen moddergevecht. Ik hoop dat je voorspelling uit gaat komen.

   Reageren

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Verplichte velden zijn gemarkeerd met *

De volgende HTML-tags en -attributen zijn toegestaan: <a href="" title=""> <abbr title=""> <acronym title=""> <b> <blockquote cite=""> <cite> <code> <del datetime=""> <em> <i> <q cite=""> <strike> <strong>