Niet doorvertellen

IMG_9864

Niet doorvertellen, maar we hebben een fijne plek ontdekt waar we fijn met de honden kunnen wandelen en spelen. Er zijn twee redenen waarom ik liever niet heb dat iedereen het weet. Ten eerste is het verboden om honden hier los te laten lopen, want het is een weidegebied voor schapen. De afgelopen tijd stonden die beesten in een afgeschermde wei. Als ze los lopen langs het fietspad van Spijkenisse naar Brielle zijn er plekken waar ze niet kunnen komen omdat er veeroosters zijn.

Wij lopen er alleen als we de boel samen goed in de gaten kunnen houden. Dan rent Ronald af en toe de dijk op om te kijken of hij schapen spot, ik kijk of er fietsers naderen. Dat laatste hoeft alleen als het lekker weer is. Als de temperatuur zakt, zijn de sportievelingen in geen velden of wegen te bekennen. Maar ja, wij kunnen nog zo goed uitkijken- als iemand ons verlinkt bij de mannen in het blauw zijn we de pineut. Misschien heb ik wel zulke NSB-klanten onder mijn volgers op social media.

De tweede reden waarom ik heb getwijfeld of ik de foto’s zou plaatsen, is het feit dat ik liever niet heb dat mensen er ronddwalen met hun kefgrage hondjes die veel te opdringerig zijn. Of honden die ondanks alle cursussen die ze hebben gevolgd met hun opschepeigenaren niet luisteren. Zo “ken” ik er eentje die al er minstens drie honden lang niet in slaagt haar viervoeter de mond te laten houden als hij of zij uitgelaten wordt. Zo iemand kom ik liever niet tegen als we aan de gang zijn met een tennisbal.

IMG_9854 IMG_9855 IMG_9856 IMG_9857

We moeten maar eens rondsnuffelen in de struiken rond de tennisbanen, want de tennisballen vliegen erdoorheen. Blaze kan aardig apporteren, maar je kunt zien dat hij nog wat moet oefenen. De bal verliest hij soms kortstondig uit het oog, maar hij geeft ‘m wel altijd af.

IMG_9858

Er zijn momenten waarop hij netjes tussen ons in moet lopen, af en toe mag hij wat rondzwerven. Blaze komt altijd weer terug.

IMG_9861

We hebben hem tegengehouden toen hij naar het water liep. Want de gemeente laat pas een alarmbrief uitgaan als pootjebaden dodelijk is.

IMG_9862

Zitten op commando lukt, af gaat ook steeds beter. BAM kan vanuit liggende toestand netjes gaan zitten als we op zeggen en we nodigen hem uit tegen ons op te staan door op de borst te kloppen. Blaze snapt dat nog niet. Als hij netjes ligt en op hoort, reageert hij alsof we doet eens dood! hebben gekrijst. We hebben nog wat werk te verrichten.

Ook nog even een kort filmpje:

8 gedachten over “Niet doorvertellen

 1. Linda

  Hahahahaha ik zie t…zo grappig toch, hoe verschillend honden zijn of worden opgevoed. Maar ze zijn slim genoeg om bij te leren. En een heerlijke plek, zeg..ssst niks zeggen ;)

  Reageren
  1. Pippi Bericht auteur

   Blaze is best leergierig. Voordat hij mag eten, moet hij zitten en af. Dan houden we oogcontact totdat ik met een handbeweging laat weten dat hij kan aanvallen. En tijdens het eten stoppen wij onze handen in de bak om te checken of hij al baknijd heeft. Nee dus. Netjes naast me lopen is ook geen probleem en hij luistert ook naar NEE. Geweldige hond, de beste vriend van BAM. Wij zijn zo dankbaar dat hij hier mag zijn.

   Reageren
  1. Pippi Bericht auteur

   We hopen natuurlijk dat Blaze snel terug mag naar Carla. Maar zolang hij er is, genieten we van zijn gezelschap.

   Reageren

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Verplichte velden zijn gemarkeerd met *

De volgende HTML-tags en -attributen zijn toegestaan: <a href="" title=""> <abbr title=""> <acronym title=""> <b> <blockquote cite=""> <cite> <code> <del datetime=""> <em> <i> <q cite=""> <strike> <strong>