Nieuwe hond

Baby BAM met zijn biologische moeder- foto van Katja Meeuwse

Baby BAM met zijn biologische moeder- foto van Katja Meeuwse

Misschien mag ik blij wezen dat er nog mensen zijn die een praatje met me maken, maar van mij hoeft het al niet meer als ze beginnen met de constatering dat ik een nieuwe hond heb. Dat is in vele opzichten een foute uitspraak. Ten eerste is Blaze niet nieuw- hij is al een jaar of 6. Een nieuwe hond zie je hierboven, dat is namelijk een vers pupje. Nu ben ik niet alleen een sucker for semantics, een echte mierenneuker als het om taalgebruik gaat, maar ik ben ook iemand die graag tussen de regeltjes door leest. Of in dit geval luistert.

Stel je voor dat je nog niet zo lang geleden verlaten bent door de liefde van je leven. Dat doet natuurlijk pijn. Dan loop je op een goede dag met een familielid, collega of goede kennis door de buurt. Om de hond uit te laten, het copieuze avondmaal te laten zakken of om gezamenlijk een brief te posten. Zou je dan blij zijn als er idioten uit alle hoeken en gaten komen die komen informeren of je een nieuwe man of vrouw hebt?

Nog erger: je hebt een kind verloren. Helaas kan het je overkomen en soms komt er na dat grote verlies toch nog een baby. Hoe je daarmee omgaat- ik zou het niet weten en ik hoop ook dat het me niet gaat gebeuren. Is het dan fijn als mensen kirrend boven de kinderwagen gaan hangen en Heb je een nieuwe baby? uitroepen? Nee, natuurlijk niet. Laat mensen lekker blij voor je zijn, maar vraag je je dan niet af waarom men de gevoelens van blijdschap of verrassing niet wat zorgvuldiger formuleert?

Mensen: Blaze is niet onze nieuwe hond! Hij is van Carla die ons aardig genoeg vindt om haar lieve hond aan ons uit te lenen. Niet zoals je een ander boek uit de bibliotheek haalt omdat je van afwisseling houdt en alleen de Bijbel goed is voor een leven lang leesplezier. BAM is niet ingeruild voor een ander exemplaar. We hebben een therapiehond in huis, de beste vriend van BAM. We hebben een andere hond. Tijdelijk. Uit pure noodzaak. Maar misschien begrijp je dat niet als je zelf mensen en dieren afserveert omdat ze niet naar je zin zijn.

8 gedachten over “Nieuwe hond

 1. Linda

  En zo is het!! Mensen kunnen soms zulke domme dingen zeggen..dan kunnen ze beter hun mond houden..missen toch een bepaalde zintuig!

  Reageren
 2. Sonja

  Hoe kunnen mensen toch soms idioot reageren! Als ze meer interesse in jullie hadden gehad, hadden ze Blaze al vaker opgemerkt, spelend met BAM.

  Reageren
  1. Pippi Bericht auteur

   Klopt, ik ging Blaze vaak halen of terugbrengen. Dus mijn “nieuwe hond” heeft meer,alen door de straat gelopen.

   Reageren
 3. Tam

  Tja. Uitspraken van mensjes. Hahah laat ik maar niet over de kale opmerkingen beginnen.
  Maar jij kan t hebben! Maar jij hebt een mooie schedel

  Nou das toch een compliment hè. Zo lelijk als de nacht. Maar wel een mooie schedel hebben

  En ja dat nieuwe. Hele diepe knoflook zucht

  Reageren
  1. Pippi Bericht auteur

   Morgen komt er een vervolg op het stukje over de nieuwe hond. Advies: draag bretels als je het wilt gaan lezen.

   Ja, jij weet er alles van. Jij kan het hebben. Zeg je dan: Nou, eerlijk gezegd liever niet? Net zoiets als: wat is dat een lief kind! Dan weet je meteen wat ze bedoelen.

   Reageren

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Verplichte velden zijn gemarkeerd met *

De volgende HTML-tags en -attributen zijn toegestaan: <a href="" title=""> <abbr title=""> <acronym title=""> <b> <blockquote cite=""> <cite> <code> <del datetime=""> <em> <i> <q cite=""> <strike> <strong>