Op en af

IMG_9884

Wat een schattige trap! kirde ik toen we onze huidige woning voor het eerst van binnen bewonderden. Een paar maanden later was ik al twee keer naar beneden gedonderd en was ik in staat te gaan sparen voor een lift. Wat een ellende, die trap. Het is namelijk de bedoeling dat je knieën recht naar voren wijzen als je je beweegt, maar als je de trap op en af gaat, verdraai je de boel. Niet zozeer dat je net als een kwetsbaar voetballertje een paar maanden uit de roulatie bent, maar toch.

Wie lopen dus met beleid naar boven en beneden. Het afdalen met een gevulde wasmand in de armen is linke soep. Weer een reden om geen hoge hakken te dragen als je in huis loopt. BAM kan niet traplopen. Althans, deze wenteltrap betreedt hij niet. Daar hebben  we voor gekozen. Het leek ons niet wenselijk dat hij zich in het holst van de nacht naar beneden zou haasten als er weer iemand een poging tot inbraak zou doen. Dan zou BAM van alles breken, vreesden wij.

Toen hij nog te tillen was, namen we hem weleens mee naar boven. Nu gaat dat niet meer. Maar Blaze kan het wel. Als we gaan slapen, loopt hij gezellig mee naar boven. Als ik ‘s ochtends beneden zit om mij op te maken, roep ik hem pas als we echt naar buiten gaan om te wandelen. Hij staat er overigens vaak al als ik mijn laarzen aantrek. Alleen gisteren duurde het even, maar dat kwam omdat Ronald zich nog stond aan te kleden en Mika lag nog in zijn bed.

Vandaag ging ik na het wandelen lekker op de bank zitten om mijn moeder te bellen. Dat heb ik al eerder in de aanwezigheid van onze therapiehond gedaan en kennelijk wist hij dat hem een hoop gekakel te wachten stond. Nou, ik had net Hoi mam gezegd toen Blaze op eigen houtje de trap opliep. Kon ik het prille gesprek onderbreken om de slaapkamerdeur open te doen,want Blaze kan zelf natuurlijk niet aankloppen. Ging hij fijn bij papa slapen terwijl ik met mijn moeder ging kletsen.

10 gedachten over “Op en af

  1. Pippi Bericht auteur

   Ja, de ene hond kan het, de andere valt direct naar beneden. Leuk dat Foxy wel traploos. Doe voorzichtig, meid!

   Reageren
  1. Pippi Bericht auteur

   We zouden eigenlijk antislip stroken op de treden moeten plakken. Dat vind ik erg lelijk staan, maar de veiligheid van mens en hond is ook wat waard.

   Reageren
  1. Pippi Bericht auteur

   Hij wil het blijkbaar graag genoeg. Hij kwam naar beneden toen ik thuiskwam uit het dorp, maar al snel trippelde hij weer naar boven. Lekker slapen bij papa :)

   Reageren
     1. Pippi Bericht auteur

      Dat is makkelijk te beantwoorden: al mijn honden zijn vaderskindjes. Blaze zou direct naar beneden stuiven en daar blijven.

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Verplichte velden zijn gemarkeerd met *

De volgende HTML-tags en -attributen zijn toegestaan: <a href="" title=""> <abbr title=""> <acronym title=""> <b> <blockquote cite=""> <cite> <code> <del datetime=""> <em> <i> <q cite=""> <strike> <strong>