Op weg (102)

dav

Het zwarte emmertje met water waarin peuken drijven staat al jaren bij de personeelslid- en uitgang van de supermarkt. Hoogstwaarschijnlijk wordt daar gerookt als men pauze heeft, maar ik heb het al heel lang niet meer gezien. Maar ik loop hier langs op tijden dat iedereen net binnen is of juist naar buiten stapt.

Het is geen plek waar rokend winkelpersoneel langslopende mensen lastig valt met hun rookwolken. Dat was een tijdje wel zo, want ze stonden gewoon voor de winkel te paffen. Dat is blijkbaar niet meer toegestaan. Mij maakt het niks uit, want ik kan die tweedehandsrook toch niet ontlopen omdat mijn huisgenoten helaas geen afscheid kunnen nemen van hun sigaretjes.

Bij Ronald op het werk is tegenwoordig geen inpandig rookhok meer aanwezig. Wie zijn longen wil teisteren moet naar een hok ergens op het terrein gaan. Het ou best kunnen dat hij daardoor wat minder rookt, maar ik durf het niet te hopen. Als Mika vanavond thuiskomt zal ik eens aan hem vragen waar hij rookt als hij aan de arbeid is. Hij zal toch geen emmertje voor de etalage hebben staan?

 

9 gedachten over “Op weg (102)

 1. Cindy

  Geen gezicht, toch? Bij mij op het werk staan ze aan de achterzijde van het pand. Er is daar nog een deur, dus pak die altijd. Maar in de lunchpauze staan ze daar ook vaak, want daar staat de zon op. Vind het zo smerig als ik door die rookwolken naar binnen moet.
  Zit nu in de OR, wil dit een keer gaan aankaarten.
  Vind roken echt een no go. Miljarden worden er besteed aan het voorkomen dat je Covid krijgt, maar roken mag wel, waar je ook aan dood kan gaan.
  En ja, ben een ex-roker, die zijn de ergste toch haha?

  Reageren
  1. Pippi Bericht auteur

   Het zal veel geld schelen als men eerder bezwijkt aan ziektes die gerelateerd zijn aan roken. Of is dat wel erg gemeen om te zeggen?
   Erg dat je door die rookwolken heen moet- ik hoop dat je als OR lid (wist ik niet eens!) iets kunt ondernemen.
   Ja, niets zo fanatiek als een bekeerde- ik ben er ook eentje.

   Reageren
   1. Linda

    Dan kan je ook zeggen, dat de mensen met flink overgewicht met corona en op de ic liggen, maar snel mogen bezwijken. ;)

    Reageren
    1. Pippi Bericht auteur

     Er zou echt meer gedaan kunnen worden dan alleen maar het binnenharken van accijns en zo. En er is nog altijd minachting voor de wat zwaardere medemens. Dat laatste merkte je wel toen er zoveel aandacht was voor de Geva;;en die op de IC lagen. Corona- wat erg! Te dik ? Eigen schuld!

     Reageren
 2. Myrna

  Ik vind het zo jammer dat mijn kids roken. Heb me daar echt overheen moeten zetten. Maar ze zijn volwassen , ik heb daar niks over te zeggen. Bang maken werkt niet meer.

  Reageren
  1. Pippi Bericht auteur

   Ik heb het opgegeven. Zij denken misschien ook wel Ja, Meta is ook doodgegaan aan een longtumor en ze rookte niet

   Reageren
  1. Pippi Bericht auteur

   Dan roken jullie toch lekker in de tuin og onder de afzuigkap? Ik heb ook zo mijn verslavingen hoor.

   Reageren

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Verplichte velden zijn gemarkeerd met *

De volgende HTML-tags en -attributen zijn toegestaan: <a href="" title=""> <abbr title=""> <acronym title=""> <b> <blockquote cite=""> <cite> <code> <del datetime=""> <em> <i> <q cite=""> <strike> <strong>