Op weg (16)

sdr

Als ik ergens naartoe moet vertrek ik zelden door de tuindeur. Er zit een dranger op en dat is niet zo fijn als je er met twee meisjes doorheen loopt. Apollo heeft de neiging zijn record de carport inlopen steeds te willen aanscherpen. Gelukkig hebben we sinds een jaar een voordeur die open en dicht kan. Er zit ook een goed slot op.

De tuindeur zit dag en nacht op slot, soms schuiven we zelfs de andere sloten dicht. Er zijn weleens buurtkinderen de tuin binnengelopen. Gelukkig deden ze dat toen er geen honden rondliepen. Want als iemand schrikt van overigens ongevaarlijke honden krijg je klagende ouders of zelfs politie aan de deur. Daar hebben we natuurlijk geen zin in.

Het kippengaas boven de tuindeur en de schutting hebben we  al jaren. We vonden ooit enkele bevroren mini blinde vinken op het tuinpad en ik heb de deur weleend opengerukt omdat ik meende dat er iemand stond. Toen was ik een beetje achterdochtig, want we weten waartoe menig buurtnekje in staat is.

Tja, en toen lag er enkele maanden geleden opeens een snee brood in de tuin. Waren de buren aan het testen hoever ze konden gooien of zou het een meeuw zijn geweest die zijn of haar voedsel uit de snavel had laten glippen? Daar laatste is niet eens zo ondenkbaar hoor. Want regelmatig liggen er hele broden op het grasveld naast de sloot.

Ronald was vorig jaar van plan de behoorlijk oude deur op te knappen en te verven. Maar daar was ik tegen. Mij bevalt ‘ie wel, die tuindeur. Als je ‘m opknapt steekt de muur van de schuur er zo bij af. Kan je de schutting gaan beitsen, de goot en de regenpijp vervangen en de door de buurman opgehangen beplating aanvullen. Ooit zal het moeten, maar voorlopig ben ik erg gehecht aan het uitzicht.

4 gedachten over “Op weg (16)

 1. Linda

  Zolang hij het nog doet en je er aan gehecht bent, hoe hij eruit ziet, lekker laten, toch…kan me wel voorstellen dat je je vraagtekens bij het brood in de tuin hebt…je word toch ook paranoia met zulke buurtmensen..

  Reageren
 2. Myrna

  Ik vertrouw die lui daar voor geen cent. Wees alsjeblieft voorzichtig met de hondjes.
  Je weet nooit wat voor een zieke geest vergif over de schutting kan gooien. Verstopt in worst of een snee brood.

  Reageren

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Verplichte velden zijn gemarkeerd met *

De volgende HTML-tags en -attributen zijn toegestaan: <a href="" title=""> <abbr title=""> <acronym title=""> <b> <blockquote cite=""> <cite> <code> <del datetime=""> <em> <i> <q cite=""> <strike> <strong>