Op weg (22)

sdr

Apollo was vandaag dag 1 zo rustig dat ik gewoon met hem door een behoorlijke menigte mensen liep. Want ik vertrouwde hem. Inmiddels lijken de basisschoolkinderen en hun verzorgers gewend te zijn aan die grote hond die overal doorheen banjert. Er wordt geen kind opzij getrokken en ik krijg geen onaardige blikken toegeworpen. Sterker nog, ik maak nu mee dat ze een blik op hem werpen en dan glimlachen.

Toch ben ik wel blij dat er in de weekenden en schoolvakanties niemand staat. Hoef ik ook niet te kijken of die vervelende poedel verscholen staat tussen de moeders en kinderen om blaffend naar voren te schieten als hij of zij Apollo spot. Ja, poedels zijn niet zo dol op mijn grote jongen. We zijn ook weleens een wit exemplaar tegengekomen dat keihard blafte en zo graag naar ons toe wilde dat het oma bijna meesleurde en de kleinkinderen de stuipen op het lijf jaagde.

Meestal lopen we langs het schoolplein voordat de menigte gearriveerd is. Maar dat neemt niet weg dat we erom goed uit moeten kijken. Veel kinderen worden met de auto gebracht en de automobielen moeten blijkbaar zo snel mogelijk geparkeerd worden. Dan rijdt men harder dan toegestaan en uitkijken is er ook niet bij. Maar ja, dat je je kind zo snel mogelijk wil dumpen kan ik soms wel begrijpen. Want het gegil en gekrijs is niet van de lucht en ik heb al een paar mogelijke opvolgers van Usain Bolt gezien.

Maar ja, het gespuis hoort erbij. Iemand moet toch straks mijn AOW ophoesten. Omdat Apollo zich niets aantrekt van het verkeer op de stoep vind ik het ook best. Dat er misschien kinderen zijn die ervan leren dat honden niet opdringerig en bijterig hoeven zijn zou heel fijn zijn.  Volgens mij is Apollo zo blij dat de wandeling er bijna op zit dat hij alleen maar bezig is met doorlopen. Want thuis wacht zijn ontbijt en als hij geluk heeft is papa er ook nog.

4 gedachten over “Op weg (22)

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Verplichte velden zijn gemarkeerd met *

De volgende HTML-tags en -attributen zijn toegestaan: <a href="" title=""> <abbr title=""> <acronym title=""> <b> <blockquote cite=""> <cite> <code> <del datetime=""> <em> <i> <q cite=""> <strike> <strong>