Op weg (23)

sdr

Vorige week liet ik zien hoe stil het op zondag is. Op een doordeweekse dag is het een ander verhaal. De schreeuwende en rondrennende kinderen zijn geen probleem, maar die auto’s die overal vandaag komen vind ik wat minder fijn. Alhoewel er een zebrapad is weten we toch ontzettend goed uitkijken met oversteken. Het zijn trouwens niet alleen auto’s eigenlijk liever doorrijden, maar ook fietsers.

Tegenwoordig ga ik ruim voor acht uur al op pad, dan is de kans groter dat er nog geen kinderen naar school worden gebracht. Wij hadden destijds geluk dat de school van Mika niet met de auto te bereiken was. Er waren natuurlijk wel parkeerplaatsen in de buurt, maar de laatste tientallen meters moesten toch te voet afgelegd worden.

Jarenlang bracht ik Mika op de fiets. Dan kon ik gelijk doorgaan naar school. Het heeft wel een tijd geduurd voordat hij zonder begeleiding naar school mocht lopen, want er is een vrij drukke weg die overgestoken moet worden. Waarschijnlijk wonen de meeste kinderen die ik bijna iedere dag voor het hek zie staan ook wat verder weg.

Gelukkig hebben Apollo en ik het weer overleefd. Het is uitkijken geblazen en soms maak ik maar geen gebruik van mijn recht op voorrang. Want ik lig niet graag onder zo’n voor de bebouwde kom overdreven brede en hoge auto waar steevast iemand van mijn postuur achter het stuur zit.

Misschien een keer een andere route afleggen? Dat kan. Maar voorlopig kom ik iedere ochtend vriendelijke mensen en leuke honden tegen en dat is ook voor Apollo heel goed. Er zijn ook regelmatig mensen van de plantsoenendienst bezig en we moeten regelmatig uitwijken voor een machine omdat er nogal wat werk te doen is in onze buurt. Voorlopig vindt Apollo alles goed. En ik vind het wel lollig dat kinderen soms zeggen dat hij net een beer of een leeuw is. Dus voorlopig gaan we die gekken in hun grote auto’s maar niet ontwijken.

4 gedachten over “Op weg (23)

 1. Myrna

  Ik geniet ook zo van de stilte s ochtends.
  Kan er vreselijk geïrriteerd door raken als mijn rust dan verstoord wordt door langs rijdende auto’s of schelle koplampen.

  Reageren
 2. Linda

  Ga hier ook voor wachten, op de fiets, voordat de drie scholen aangaan…zal je vertellen, heb van de week zo’n harde mep mep toeter gekocht…als.ze niet opzij gaan van m’n bel dan toeter ik ze wel weg :)

  Reageren

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Verplichte velden zijn gemarkeerd met *

De volgende HTML-tags en -attributen zijn toegestaan: <a href="" title=""> <abbr title=""> <acronym title=""> <b> <blockquote cite=""> <cite> <code> <del datetime=""> <em> <i> <q cite=""> <strike> <strong>