Op weg (24)

dav

Er valt heel wat te klagen over deze buurt en vooral over de idioten die hier wonen, maar in één ding  zijn ze geweldig goed: het neerzetten van de kliko’s. Bijna strak in het gelid staan ze. Als ik weer eens vrij laat ben hoef ik alleen maar een blik op de opstelplaats te werpen en ik weet meteen of de vuilniswagen al geweest is.

In het begin ging ik weleens een steekproef doen en dan sloeg ik er eentje open, maar dat hoeft niet meer. Keven naar het begin van de straat lopen en naar links kijken volstaat inmiddels. Wanneer de bakken geleegd zijn weet ik dat trouwens meteen, want ik heb overburen die blijkbaar in hun zolderkamer op de uitkijk staan en direct naar buiten rennen als de vuilnisophalers wegrijden. Dan hoor ik binnen een tiental seconden dat de geleegde bak teruggehaald wordt.

Maar ik ben natuurlijk niet altijd thuis als die terughaalactie gaande is. Dus zeg ik tegen Apollo dat we na de middagronde even een klusje gaan doen. Het is nog nooit voorgekomen dat de bakken om kwart over vier nog niet geleegd zijn.  We nemen een iets andere terugweg en als ik zie dat de bakken er niet meer zo netjes bij staan, lopen Apollo en ik erop af.  Dan kort ik de riem wat in zodat hij denkt dat hij echt bezig is de bak vooruit te trekken. Weet hij gelijk waarom hij zo geprezen wordt als we de voortuin in lopen.

dav

2 gedachten over “Op weg (24)

  1. Pippi Bericht auteur

   Allemaal fatsoensrakkers hoor. Naar buiten uit alles netjes doen, maar verder…..
   Apollo houdt van klusjes :)

   Reageren

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Verplichte velden zijn gemarkeerd met *

De volgende HTML-tags en -attributen zijn toegestaan: <a href="" title=""> <abbr title=""> <acronym title=""> <b> <blockquote cite=""> <cite> <code> <del datetime=""> <em> <i> <q cite=""> <strike> <strong>