Op weg (29)

Waarschijnlijk ben ik honderden keren langsgelopen voordat ik het daadwerkelijk hoorde. Op een dag liep ik buiten met Apollo toen ik het gekwetter van vogels hoorde. Echt behoorlijk hard. Het duurde even voordat ik er achter kwam waar het geluid vandaan kwam. Uit de tuin van een hoekhuis aan de overkant. Ze zouden er vast een hele grote volière hebben.

Dat was niet zo. Want ik raakte weer eens aan de praat met een mevrouw die ik regelmatig tegenkom als we allebei met onze hond wandelen. Al jarenlang. Zij wist me te vertellen dat het geen in een volière opgesloten vogels waren. Nee, het ging hier om een overwoekerde tuin waarin heel veel musjes wonen.

Ze zaten er al toen het ons was opgevallen dat er bijna geen mussen meer waren. Zij leken geheel uit het straatbeeld verdwenen te zijn. Ook in tuinen zagen we geen musjes meer. Inmiddels zijn ze alweer een tijdje terug. De eerste keer dat ik er eentje zag was ik echt blij. Eerlijk gezegd moet ik ook gelijk aan ondergepoepte was denken als ik aan mussen denk.

Mijn ouders hebben nooit een wasdroger gehad en alle schone was werd in huis of in de tuin opgehangen. In de tuin waren veel vogels, dus af en toe moest iets voor de tweede maal de wasmachine in. Had ik een paar jaar geleden maar geweten van die mussenkolonie in de buurt, want ik was er graag met mama heengelopen om samen te luisteren naar al dat gekwetter. Ze had het prachtig gevonden.

4 gedachten over “Op weg (29)

  1. Pippi Bericht auteur

   Gelukkig hoor ik ook vogels in en rond onze eigen tuin. Helaas hebben de meeste mensen hier onderhoudsarme tuinen en daar houden vogels niet zo van.

   Reageren
  1. Pippi Bericht auteur

   Dat geluid vind ik zo mooi. Doet me denken aan vroeger, toen de tuin van mijn ouders vol zat met vogels.
   xoxo

   Reageren

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Verplichte velden zijn gemarkeerd met *

De volgende HTML-tags en -attributen zijn toegestaan: <a href="" title=""> <abbr title=""> <acronym title=""> <b> <blockquote cite=""> <cite> <code> <del datetime=""> <em> <i> <q cite=""> <strike> <strong>