Op weg (32)

mde

Het stond vorige week in de krant dat inwoners van deze gemeente zich ergeren aan de rotzooi die men bij de ondergrondse containers laat staan. Inderdaad, dat komt nogal eens voor. Als ik er achter kom dat er niks meer bij kan, neem ik de zak met afval gewoon mee naar huis. Er zit geen eetbaar afvallen, dus ik kan de vuilniszak gerust een dagje in de carport bewaren. Misschien zou ik de gemeente moeten bellen om te zeggen dat de container vol is, maar daar hebben we buurtgenoten voor.

Op zondagochtend zag ik dat een onverlaat een heleboel glas had achtergelaten bij de bak. Het zal wel van iemand uit de buurt zijn geweest, want wie rijdt er nou het hele dorp door om vuil te dumpen? Wacht- waarom zou dat niet kunnen? Want ik heb al vaak gemerkt dat mensen die bij de glasbak staan oogcontact vermijden.  Ze hebben meestal een heleboel glasafval, dus misschien mag niemand weten dat ze graag pimpelen. Dan is een paar minuten rijden naar een andere buurt natuurlijk slim.

Op de foto zie je dat er werkelijk geen fles meer in de bak gesmeten kan worden. Dan laat je de rest toch zeker niet liggen? Dit vind ik echt heel asociaal hoor. Er kunnen zomaar vandalen langslopen die het leuk vinden om het glas om te toveren in scherven en dat is heel vervelend, vooral voor honden. Wij hebben sinds de Kerst nog een paar lege flessen liggen. Die neem ik pas mee naar de glasbak als ik in het voorbijgaan heb gezien dat ‘ie niet tot de rand gevuld is.

4 gedachten over “Op weg (32)

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Verplichte velden zijn gemarkeerd met *

De volgende HTML-tags en -attributen zijn toegestaan: <a href="" title=""> <abbr title=""> <acronym title=""> <b> <blockquote cite=""> <cite> <code> <del datetime=""> <em> <i> <q cite=""> <strike> <strong>